[ÇÖZÜLDÜ]Mintstick USB Biçimlendirme Sorunu

Cüneyt Bey’in söylediğin mintstick uygulamasını kurdum fakat açamıyorum. Donatılar içinde bulunan USB Bellek Biçimlendiricisi çalışmıyor. Diskler uygulamasına giriyorum. Flash belleği seçip dişli simgesinden biçimlendir diyorum FAT dosya sistemi ve bir isim veriyorum. Sonra biçimlendir butonuna basıyorum fakat program kapanıyor. Acaba bağımlılıklardan mı bir sorun var yoksa benim PC ile mi alakalı? İlgilenirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

ctrl + f tıkla veya pencere üstünde üç çizgiye tıkla biçimlendiri seç çalışıyor.Dişiliden çalışmıyor.

Kardeşim söylediğin şey diski biçimlendirme. Yapmak istediğim şey diski biçimlendirme değil. Bölüm biçimlendirme. FAT32 formatında biçimlendirmek istiyorum. GPT veya MBR bölümü oluşturmak istemiyorum.

Özür dilerim.

Sorun giderilene kadar gparted uygulamasını kullan.

Synaptic paket yöneticisinden gparted uygulamasını indirebilirsin.

gparted çok kaspsamlı bir program. Kullanıyorum ama yine de çabucak halledilebilirse güzel olur. Gparted kapsamı yüzünden çok hantal çalışıyor. Bir bellek biçimlendirmek için bu kadar zaman harcamak çok mantıksız. Yani mintstick’in halledilmesi bile önemli değil diskler uygulamasının halledilmesi yeterli olur yani. Bunu destek ekibi çözebilirse çok iyi olur çözülmeyecek bişeyse bug kaydı alınsın lütfen. Herkese teşekkürler şimdiden.

sudo dpkg -i mintstick_1.3.4_all.deb
sudo apt-get -f install
sudo apt-get install python-gi

mintsiticki yeniden yükledim bu sefer çalıştı.:slight_smile:

Teşekkür ederim Malik Bey. İşe yaradı. Ama yeniden yüklemeye neden gerek kaldı anlamış değilim. Birde ben python-gi paketini yüklememişim ondan olabilir mi ki diye şüphelendim şimdi. Ama sizde neden çalışmadı onu da anlayamadım. Bağımlılık sorunu çıkarmaması çok anormal bir durum. Neyse herkese hayırlı olsun.