DD komutu ile yazdırdım ama açmıyor

herkese meraba…ben pardus kde ilk yayınladığında iso dosyasını indirmiş ancak uzun bir süre bilgisayarımda öylece duruyordu bir hafta önce ise windows u kaldırmak sureti ile pardus kde yi kurdum. şimdi bu sistemin yabancısı olduğumdan hiç bir komutu bilmiyorum ve çoğu yapmak istediğim şeyi ise beceremiyorum. mesela pardus 17.1 e yükselteyim dedim iso dosyasını indirdim lakin bunu usb ye nasıl yazdıracağımı bilmiyordum internetten biraz araştırdıktan sonra uçbirim üzerinden ‘‘sudo blkid’’ komutunu verip usb nin sdb1 olduğunu gördükten sonra; sudo dd if=/home/…/Masaüstü/Pardus-17.1-XFCE-amd64.iso if=/dev/sdb1 bs=4M komutunu verdim yaklaşık 5-6 dk sonra iso usb ye yazılmış oldu herhangi bir hata da vermedi,yükleme yapmak için bilgisayarı tekrardan başlattım ama malasef yeni sürümü açamadım eski pardus üzerinden devam ediyor. açıklayıcı olsun diye biraz uzun yazdım affınıza sığınarak yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum… saygılar…

1 Beğeni

.iso dosyanın bulunduğu dizinde sağ tıklayın,
" burada terminal aç " seçkesini takip edin,
terminalde " sudo dd if=Pardus-17.1-XFCE-amd64.iso of=/dev/sdb "
komutu ile iso dosyayı usb disk e yazın.

Hatanız, .iso dosyanın sdb1 bölüme yazılması, ( boot bölümü hangisi ? )
usb disk’i biçimlendirmeniz gerekebilir.

Bu işlemi yaparken DİKKAT EDİN ;
sdb bilgisayarınızın sabit disk bölümü ise
" bölümdeki tüm dosyalar silinir "

2 Beğeni

Komut satırındaki dd sistem senkronizasyon stack iğine bağımsız olarak register olur, yani komut satırındaki dd komutu bittikten sonra bir de sync demeniz gerekiyor, bu tür durumlardan kurtulmanız için pardusa özel bir kalıp dosya yazıcısı geliştiriyorum, grafik arayüzlü çok basit kullanımlı olacak, yakın zamanda duyurucam testlerini yapmaktayız.

Selamlar.

Güncelleme ;

3 Beğeni

ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDEREK BAŞLAMAK İSTİYORUM SÖZLERİME; dediğiniz şekilde iso dosyasını usb diske yazdım kurulumu gerçekleştirdim sorunsuz bir şekilde kuruluma başlmadım. kurulum adımlarının son kısmında ‘‘paket yöneticisini yapılandır’’ da debian indirme yansı adresini kabul etmedi, beni yansıyı alabileceğim yerlere yönlerdirdi ancak ülkemizdeki hiç bir debian yansı adresini kabul etmedi uyarı verdi,akabinde bende debian yansı adresi girmeden kurulumu devam ettirip tamamladım,DEBİAN IN İNDİRİLECEĞİ YANSI ADRESİ OLMAMASI NE GİBİ SORUNLAR DOĞURUR.YADA DOĞURMAZ MI? TEŞEKKÜRLER…

1 Beğeni

Linkteki işlemleri yapamız gerekebilir;

2 Beğeni

Merhaba;
Çok güzel olur.
Kolay gelsin.

1 Beğeni

Merhaba;
Tebrik ediyorum. Ben internete bağlı olmayan (depoya ulaşamayan ağ) bir bilgisayarda kurulum gerçekleştiremedim henüz.

Kurulum yazılımının en işkence tarafı bu. Depoya ulaşamıyorsa devam ettiremiyorsunuz.

Selamlar.

2 Beğeni

Yaygınlaştırma sürecine bağlı olarak Pardus Ana resmi paket depolarının yansılarını (birebir aynı alternatiflerini) hizmete sokma planı henüz yok. Ancak bu işin yapılması için bir engel değil bu, debian, ubuntu paket depolarını yansılayıp hizmete sunan bir sürü 3. parti kuruluş var bunlardan Pardus için de aynısını yapmalarını bekleyebiliriz.

Saygılarımla.

1 Beğeni

Merhaba;
Bunu setup yazılımı için mi ifade ettiniz?

1 Beğeni

Merhaba,

Paket deposu mirror ı örneğin;

Index of /pardus/ (resmi olan)

FirmAismi.com is for sale | HugeDomains (mirrorlanmış yedek)

İkiside aynı hizmeti veriyor ancak devletinki ulaşılamaz olduğu zaman kullanılabilecek bir yansı veya; artık o kadar çok trafik oluyor ki resmi yansıdan bir şey yüklemek yavaş oluyor, hızlı olana geçmek daha mantıklı.

2 Beğeni

teşekkür ederim söylediğiniz adımları takip ettim eksiksiz gerçekleşti…

1 Beğeni