Disk Genişletme

Windows un yanına Pardus kurdum. Pardustan çok memnunum. Windows un olduğu diski sildim. Gparted ile boş alanı bicimlendirdim. Ancak fiziksel diskimin ikiye ayrılmış olarak kalmasını istemiyorum. Pardus un kurulu olduğu diski genişletip tek disk haline getirmek istiyorum. Windows taki disk yönetimindeki gibi genişlet diye bir seçenek çıkmıyor. Daha önce LMV ile genişletme konusu açılmış ama bana çok karışık geldi. Tam aradığım şey mi onu da anlamadım. Daha basit bir yöntemi var mıdır?

SORUN:
Disk’teki boş alan, pardus’un yüklü olduğu bölümün önünde (disk sektörleri).

ÇÖZÜM:
Yeniden yüklemek!
Bildiğim kadarı ile, genişletmek istenilen bölüm’ün “önünde” bulunan disk sektörlerine doğru genişletemiyorsun.

EK1: Sunduğum çözüm şu varsayımlardan/verilerden yola çıkarak önerildi:

  • sistemi yeni kurmuşsun
  • linux-becerilerin “başlangıç” seviyesinde
  • emek <-> kazanç dengesi
    Aslında, disk’in kullanılmadığı durumda, her türlü »kaydırma« işlemi yapılabildiğini bilmeme rağmen, bu soruya bu cevap uygundur diye düşündüm.
    Biraz utandımda ekleme ihtiyacı duydum :slight_smile:
    Hee birde, türkçe klavye kullanmadan yazıyorum; Tembelleştiriyor. Lütfen, Lütfen :wink:

Tam bir fikir sahibi değilim ama benim başıma da buna benzer bir olay geldi. Canlıdan diskler uygulaması ile yedek alıp baştaki diske yükleyerek deneyebilirsiniz. Bir başka seçenek ise onu Windows üzerindeki D sürücüsü gibi kullanıp yedek sürücüsü gibi kullanabilirsiniz ki ben öyle yaptım çok da iyi oldu. Şimdi Pardus’u ne zaman yeniden kursam yedeklerim uygulamalarım paketlerim hep orda hazır elimin altında bağlıyorum kullanıyorum.

Bu linkte Cüneyt Bey anlattı mesajların devamında da ben şifre sorununun çözümünü yazdım. Sonuna kadar okursanız yapabilirsiniz. (Tabi bu yöntemi kullanmak istiyorsanız) Kolay gelsin şimdiden…

1 Beğeni