DYS ni Pardus kurumsal ve pardus 17 de kullanma

DYS ni Pardus kurumsal ve pardus 17 de kullanma hakkında yapılan çalışmaların tümünü okudum Birçok yoldan da denedim.fakat standar bir giriş yöntemi oluşmuyor bazen takılıyor…
Birde firefox java desteğini çekmiş diye bir makale okumuştum .
DYS ye giriş için son kullanıcıya hitap eden bir uygulama yokmu?

Pardus XFCE Kurumsal Sürümü DYS Kurulum Scripti
Yayın tarihi: 28.06.2017 - Son Güncelleme:28.06.2017 - 18:40

Güvenli Kamu için var kullanabilirsiniz.Güzel yalnız 17 de kurulamıyor.

Pardus 17’ye de kurulmaktadır.
Dosyayı buradan indiriniz.
İndirdiğiniz dizine giderek dosya üzerinde sağ tuşa basarak > Buraya ayıkla seçiniz. DYS KURULUM isimli bir dizin oluşacaktır, bu dizine giriniz.
Dizin içerisindeki Önce Bunu Kur dosyasına çift tıklayınız ve çalıştırınız.
İşlem bittikten sonra; diğer dosyaya DYS KURULUM (Pardus) çift tıklayınız. Karşınıza bir program gelecektir UYAP’a tıklayınız. Downloads dizinine Uyap-Pardus.zip isimli sıkıştırılmış bir dosya indirecektir. Bu dosya üzerinde sağ tuşa basarak Buraya ayıkla seçiniz. Arşivden çıkarma işlemi tamamlandıktan sonra çalıştırdığınız program açık ise Tam Kurulum’a basınız. Açık değil ise DYS KURULUM (Pardus)'a tekrar çift tıklayarak çalıştırınız, Tam kurulum seçiniz.

“yalnız 17 de kurulamıyor” diyerek kesilip atılacağına alınan hata paylaşılsa ve çözüm aranması sağlansa daha şık olurdu @pardus44

5 Beğeni

Teşekkür deneyeceğim

böyle bir hata mesajı alıyorum

dostum jnlp dosyasını doğru yere kopyalanması lazım. Sinop milli eğitim bilgi işlem’dekiler muhtemelen biliyordur, onlara da bir sor istersen.

1- Pardus - DYS nasıl kurulur ve çalışır.

2- Pardus'da 21 MART 2017 Güncellemesi Sonrası DYS Nasıl Çalışır. DYS meb.jnlp Dosyasını Çalıştırma

Birinci ve ikinci adımları sırayla yaptınızmı?

Not: Pardus 17 de: 2. Adımlardaki /usr/local/java yolu yerine /usr/lib/jvm/ olarak düzenleyin.

1 Beğeni

E-tebeşir dökümanına alternatif olarak DYS ilk çalıştırma anında açması için önerilen programı iced-tea seçili gelir onu değil de birlikte aç deyip /usr/lib/jvm/jdk-8-oracle-x64/jre/bin/ dizini içersindeki “javaws” dosyasıyla açmasını gösterirseniz JNLP hatası çözülmüş olur.

3 Beğeni

DYS sorunsuz şekilde çalışıyor şu anda. (17.1 DDE)

Ancak resimlerden de görüldüğü gibi akia uygulamasında kartı gördüğü halde imza ekranında kart bulunamadı hatası veriyor. Hata ayrıntısı “pkcs11 exception”. (Kurumumuzdaki Güvenli Kamu Sürümü kurulu olan pc’lerde böyle bir sorun yok.)

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.


İmza kısmında Open jdk8 istiyor sanırım. sudo update-alternatives --config java komutu ile varsayılan yapınca imzalıyor. Fakat bu sefer de DYS üzerinde Onay yapmıyor.

MEB DYS Sayfası geliyor ancak java jnlp açılmıyor

DYS kurulum aşamasında pkg: hata: ‘/home/burhan/Downloads/Uyap Editor (Ubuntu)/uyap-editor.deb’ arşivine ulaşılamıyor: Böyle bir dosya ya da dizin yok hatası alıyorum. ne yapabilirim?

uyap-editor.deb dosyasının bulunduğu dizinde install komutunu çalıştırın.

Pardus 17.2 ilk kurulduğunda sinop MEM den yayınlanan script ler ile DYS yi çalıştırdım .Ancak güncellemeler alındıktan sonra DYS ye giriş yapamıyorum.

DYS’de font sorununu çözmedim mscore fonts paketini de yükledim halen sorun devam ediyor nasıl düzeltebiliriz?

Aynen, ben de bu şekilde aşmıştım sorunu. MEB hattı olmamasına dikkat ediniz. Yoksa yüklüyor gibi görünüyor ama eksik yükleme yapıyor.

Font sorununu meb ağı dışından yükleyerek çözdüm bu sefer de dys üzerinden yazdırma çalışmıyor. Pdf yada udf formatında aktardığım dosya yazdırılabilirken dys içinde yazdırma olmuyor

Bu sorunu da şu mesajdaki kurulum dosyasını kurarak aşabilirsiniz;
http://forum.pardus.org.tr/t/dys-dokuman-duzenleme-hatasi/1567/27?u=arif

Arif üstadım Uyap editör açılıyor sorun yok editör yazdırma işi üretmiyor sh betiği ile yüklemeyi yaptım acaba yine MEB ağı dışında mı yüklemem gerekli paketleri eksik mi indiriyor? sorun bu mudur sizce?