Hp LaserJet P1102 yazıcı tanıtma

Masaüstünde sağ tıklayarak “Burada Terminal Aç” (Pardus 17 için) seçeneğini tıklayın ve aşağıdaki komutları çalıştırın.

sudo apt-get install make gcc dc    
wget -O foo2zjs.tar.gz http://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz
tar zxf foo2zjs.tar.gz
cd foo2zjs
make
sudo make install
sudo make install-hotplug (system-config-printer-udev yüklü hatası verip kurulumu yapmayabilir) (hotplug kurulumu yapmadan deneyebilir sonuç olumsuz ise sudo apt-get remove system-config-printer-udev uygulayıp tekrar sudo make install-hotplug çalıştırabilirsiniz)
sudo make cups

Tarayıcınızın adres çubuğuna “localhost:631” (tırnak işaretleri olmadan) yazarak enter tuşuna basın.
Adding Printers and Classes yazısına tıklayın. Add Printer seçiniz.
Yazıcınızı seçip Continue butonuna basınız. Bilgilerin gösterildiği ekranda tekrar Continue basınız.
Yazıcınızın markasını seçip tekrar Continue basınız.
Gelen listeden modeli seçerek Add Printer basınız. HP Laserjet Pro P1102 Foomatic/foo2zjs-z2 (recommended) (en) (1.sıradaki)

5 Beğeni

Bütün işlemleri yaptım ama yine de olmadı hp laser Jet p 1102 yazıcıya kağıt gönderilmiyor yazıcı görünüyor ama yazdırılmıyor

http://hplipopensource.com/hplip-web/gethplip.html linkindeki Download HPLIP butonu ile dosyayı indiridiniz. İndirdiğiniz dizine girerek konsol açıp aşağıdaki komutları çalıştırınız:

sudo chmod +x hplip-3.17.10.run
./hplip-3.17.10.run

Kurulum adımlarında

DISTRO/OS CONFIRMATION

Distro appears to be Debian 5.1.

sorusuna “n” (hayır) diyerek devam edin ve Dağıtım listesinde “1- Debian” seçeneğini seçin.
Sürüm seçimi: Pardus KDE için debian 8 , Pardus 17 için Debian 9 seçin ve kurulumu tamamlayınız.

Yazıcınızı Hp 1020 olarak tanıtın, sorunsuz kullanırsınız.

bu kısımda yazıcınızı “HP Laserjet Pro P1102 Foomatic/foo2zjs-z2” manuel olarak seçmeniz gerekecek. ondan sonra sistem tanıyor yazıcıyı

1 Beğeni

Daha bugün aynı yazıcının kurulumunu yaptım,

sudo apt install printer-driver-all

komutu işinizi görebilir.

3 Beğeni

hp laserjet p1102w yazıcımı burada anlatılan yöntem ile tanıtmış ve çıktı alabiliyordum fakat 17.3 güncellemesi aldıktan sonra yazıcı çalışmamaya başladı ne yapabiliriz acaba ??

Yazıcıyı yeniden kaldırıp kurmayı deneyiniz.

Yazıcıyı bir şekilde tanıttım sorunsuz çalışıyor. Yazıcıya ait özellikler menüsünü açtığımda test ve sınama başlığı altında iki tane sınama sayfası yazdır butonu oluştu butonlardan biri hata veriyor diğeri sınama sayfası yazdırıyor. Sorunu çözmeye çalışırken hplip 3.18.6 versiyonunu debian 9.1 şeklinde kurmaya çalışmıştım öncesinde ise foo2zjs-z2 driverleri ile çalışıyorken güncelleme sonrası hata vermişti. Sorun nasıl çözüldü anlayamadım. Şuan için iki adet sınama sayfası yazdır butonunun yan yana olması dışında yazıcı ile ilgili sıkıntı yok.

1 Beğeni

Benimde hp p1102 yazıcım var. 17.3 kurdum başta tanıttım ama çıktı alamadım. Hplip kurdum tanıttım gene çıktı alamadım. En son forumda bu konuyu görüp murat beyin dediği komutu yazdım. Sonra elle tanıttım sunucu menüsünün altındaki ekle butonuna tıklayarak. Bu sefer oldu. Ancak bu arada yazıcıyı kapatıp açmıştım k3ndisi bir tane daha yazıcı tanıtıp ekledi bu sefer ikisindende çıktı alamadım. Sonra ikisini de silip sunucu menüsü altındaki Ekle butonundan bir daha ekl3dim artık çalışıyor. Anlam verememekle beraber sorunu çözmüş oldum

Bu konu 5 gün sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.