Kablosuz Ağ (Wi-Fi) Seçeneği Yok

Merhaba,

Notebook’a Pardus 17.1 DDE kurdum ve Kablosuz Ağ (Wi-Fi) seçeneği yok, kablo ile bağlayabilecek durum da şu an için yok, acaba geliştiriciler Wi-Fi teknolojisininden bihaberler mi yoksa Kurumsal sürüm olduğu için bizim kurumları taş devrinden kalma kurumlar sanıp da Kablosuz teknolojiden bihaber olduklarını düşündükleri için mi gerek görmemişler? Sebebi nedir acaba ? Açıklayabilir misiniz rica etsem.

apt-get install cartcurt komut vermeye gerek yok çünkü internet olmayınca biliyorsunuz bir faydası yok bu komutların. Nedir bu işin çözümü yardımcı olur musunuz rica etsem.

1 Beğeni

Merhaba sevgili kardesim :slight_smile: Öncelikle sorunu’nu anliyorum. Fakat hangi sistemi kullaniyorsun? 32bit yoksa 64Bit’mi?

1 Beğeni

Merhaba Mikail Bey,
Pardus DDE sürümünü rufus ile DD yansıması ile yazdırarak deneme yapabilirmisiniz.

Tekrardan işletim sistemini kurarak.

Bilgi verirseniz sevinirim.

1 Beğeni

lspci komut çıktısını paylaşınız.

1 Beğeni

Merhaba,

64bit sistem kurdum.

1 Beğeni

Merhaba,

Zaten başka türlü kurulmuyor, CD istiyor, o yüzden son sürüm Rufus ile DD olarak yazdırdım ve kurdum.

1 Beğeni

Sonuçta yeni ve bilinmeyen kart değil ki çekirdekte bulunmasın…

Network controller: Broadcom Limited BCM43142 802.11B/G/N (REV 01)

1 Beğeni

Wifi sorununu nasıl çözebilirim? Broadcom BCM43142 - cuneyt.ulusoy tarafından #3 linkine bakınız.

1 Beğeni

Windows’a dönüp wireless-bcm43142-dkms_6.20.55.19-1_amd64.deb dosyasını indirip, tekrar Pardus’u açıp kurmayı denedim ama internet olmadığı için gerekli bağımlılıkları indiremediği için işe yaramadı.

Ben 2005’ten beri her çıkan Pardus sürümünü kullandım, bu sorunu (kablo ile bağlanarak) illaki çözerim ama benim asıl derdim yeni/son kullanıcı neden en temel özellikleri çalıştırabilmek için komutlarla vs. uğraşmak zorunda ?

Söz konusu Wi-Fi driver sorununun kökten çözülmesi gerekmez mi ? ki yeni ve bilinmeyen bir kart değil bu (Broadcom) kart sonuçta.

2 Beğeni

Hocam bahsettiğiniz donanım linux dünyası için bir kabus; bilindik olması sorunlu olmadı anlamına gelmiyor. Google ederseniz milyonlarca sonuç döndürüyor google.

Kolay gelsin.

1 Beğeni