Mozilla firefox 57.0 (quantum) sürümü

merhaba arkadaşlar mozilla firefox 57.0 (quantum) sürümü kullanan ve yükleyebilen var mı veya yeni olduğu için mi henüz linux desteği yok bu konuda bilgisi olan var mı acaba…

Pardus 17 DDE

Pardus 17 Firefox Güncelleme/Sürüm düşürme konusu güncellendi.

ben dediğiniz şekilde firefox 57.0 a güncellemiştim ama terminal açıp güncelleme yapmıştım tekrar 52.5.0 a geri yüklenmiş her güncelleme yapınca bu şekilde mi olacak yoksa ben mi hata yaptım acaba?

  • Firefox (57 ) Quantum Linux Pardus ile kullanılıyor,
  • Linux/x86_64 .tar.bz2 dosyayı indirin, ( firefox-57.0.tar.bz2 )
  • sıkıştırılmış dosyayı açın,
  • açılan dizin içinde " firefox " dosyayı çalıştırın,
  • deposuna eklenene kadar bu yöntemle kullanın,

Sisteminizi güncelledikten sonra yüklemeyi gerçekleştiriniz.
Ya da Pardus 17 Firefox güncelleme konusundaki Diğer seçenek ise; bölümündeki işlemi uygulayabilirsiniz. (arşivden çıkan firefox dizinini /usr/lib altına kopyalayarak) Arşivden çıkarma işlemini yaptığınız dizinde.

sudo rm -rf /usr/lib/firefox-esr/
sudo cp -r firefox/ /usr/lib/
sudo thunar

/usr/share/applications/firefox-esr.desktop dosyası üzerinde sağ tuşa basarak özellikler > Başlatıcı kısmında bulunan /usr/lib/firefox-esr/firefox-esr %u adresini /usr/lib/firefox/firefox %u şeklinde değiştirerek kısayolların çalışmasına devam edilebilir. Menüdeki favorilerde bulunan İnternet tarayıcısı silinerek, Menülerdeki İnternet sekmesindeki firefox favorilere eklenebilir.

DDE için; sudo nano /usr/share/applications/firefox-esr.desktop

açılan editörde;
Exec= /usr/lib/firefox-esr/firefox-esr %u satırını Exec= /usr/lib/firefox/firefox %u şeklinde değiştirerek CTRL+O ardından Enter ile kaydedip CTRL-X ile editörü kapatabilirsiniz.

sistemi güncelledim tekrar yükledim bu sefer sudo firefox komutu üzerinden değil dosya indirerek gerçekleştirdim şimdilik oldu gibi sanki teşekkürler.