Nvidia GT 740M Sürücü Kurulumu Hatası

Merhaba,
Nvidia GT 740M’yi http://forum.pardus.org.tr/t/nvidia-gtx1050-driver-kurulumu/4214/9 bağlantısıdaki çözüm ile kurmaya çalıştım. Kurulum açıldı ama şu şekilde bir kurulum hatası var. Çözüm önerilerinizi bekliyorum Arkadaşlar.

Hata yazısı:
ERROR: You appear to be running an X server; please exit X before installing. For further details, please see the section INSTALLING THE NVIDIA
DRIVER in the README available on the Linux driver download page at www.nvidia.com.
"Türkçesi:
HATA: Bir X sunucusu çalıştırıyor gibi görünüyorsunuz; Lütfen kurmadan önce X’ten çıkın. Daha fazla bilgi için lütfen NVIDIA’YI KURMAK bölümüne bakınız.
README’deki DRIVER, www.nvidia.com adresindeki Linux sürücü indirme sayfasında bulunur.

1 gönderi var olan bir konu içinde birleştirildi: NVIDIA GeForce GT 730M + Intel | Ekran kartı driver sorunu

Merhaba, Pardus19 üzerinde (temiz kurulum) synaptic açarak nvidia’nın 390xx sürümüne sahip sürücüsünü bir paket kurar gibi kurdum. Gerekli tüm library ve paketleri kendisi indirip kuruyor zaten. Çözüm önerisi falan değil doğrudan bam bam bam! Sonuç Başarılı!. Dene istersen :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba @RTSoft. Dediğini araştırdım ve yaptım. Şu konudaki yoruma göre yüklendi (İntel + Nvidia ekran kartı kurulumunu Nasıl yapmam gerekiyor? - alitelli tarafından #2) fakat optirun glxgears kodunu yazınca şu çıktıyı aldım ya da hata olarak mı değerlendirmem lazım bilmiyorum:

primus: fatal: failed to load any of the libraries: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/nvidia/libGL.so.1:/usr/lib/i386-linux-gnu/nvidia/libGL.so.1:/usr/lib/nvidia/libGL.so.1
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/nvidia/libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
/usr/lib/i386-linux-gnu/nvidia/libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
/usr/lib/nvidia/libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory