Otağ internet yerliği(sitesi) ve ileti dizelgesi


OtağJS ile ilgili temel bilgileri bu gönderide vermiştim.

İnternet yerliğini de :new_moon:Otağ kullanarak yazdık. Yazdığımız bu yerliği Pingdom ve WebPageTest üzerinde sınadık.

Sınama sonuçlarının (:muscle:t3:oldukça düşük yanıt süresi ve hız indisi) Otağ’ın gücünü ve başarısını göstermesi, ülkemiz için gurur verici niteliktedir. :tr:

OtağJS bu başarıyı yalınlaştırdığı ön uç şablonlama ve geliştirdiği yapılarla yakalıyor. Bu hem sunucu, trafik harcamalarınızı önemli ölçüde düşürür hem de yerliğinizin hızlı açılmasını sağlayarak SEO ve Kullanıcı Deneyimini artırır. :slightly_smiling_face: Bu yüzden sizi, web tasarılarınızı, öğrenmesi kolay olan :new_moon:Otağ ile geliştirmeye davet ediyoruz.

Otağ JavaScript Çatısı - Otağ JavaScript Framework yerliğimizi gezebilir,
çevrimiçi ortamlarda paylaşarak ülkemizde Web/Ön uç Geliştirme çevresinin gelişmesine destek olabilir,
önemli gelişmeler ve yaklaşan eğitimler için :email:İleti Dizelgemize katılabilirsiniz. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Çalışmanız için tebrik ederim. ancak birçok açık kaynak java Script çatısı varken neden Otağ kullanalım. açık kaynak kodların yerlisi ne demek oluyor. yabancıların kullanması ve geliştirmesi yasak mı (Edit: Özür dilerim yerliliği kelimesini yanlış anlamışım)

Yer-lik sözcüğünü yabancı kökenli site sözcüğü yerine kullanıyoruz.
Açık kaynak çevresindeki Türkçe kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla adres → bulunak , repo → yığınak gibi çevirmelerin bulunduğu bir sözlük oluşturmak da amaçlarımız arasında, yakında ayrıntılı biçimde söz edeceğiz.

Özenle hazırladığımız Türkçe belgelendirmelerimizin yanı sıra İngilizce belgelendirmelerimizi de zaman buldukça tamamlamaya çalışıyoruz.
İngilizce belgelendirmelerle :new_moon:Otağ ile geliştireceğiniz tasarıların ihraç edilebilirliğini sağlamayı amaçlıyoruz.

:new_moon:Otağ bu gönderide de biraz söz ettiğim gibi, sağladığı yalınlaştırılmış yazımıyla(syntax) ön uç şablonlamayı kolaylaştırır, tek betlik(sayfalık) günümüz uygulamalarında bu çok önemlidir ve bunu en iyi şekilde yapan Otağ :slightly_smiling_face:. Bu yalnızca yazmanızı kolaylaştırmakla kalmaz, temiz ve öz yazmanızı sağlayarak kod okunabilirliğini artırır. Ortaya çıkan dosya büyüklüklerini(.JS) azaltır ve trafiğinizi korur.

Ön uç şablonlama aynı zamanda sunucudan şablonlama yükünü almış olur ve gereken İşlemci(CPU ), Bellek(RAM ) gibi maliyetleri de azaltıp, hızı ve kullanıcı deneyimini artırmış olur. Bu özellikle çok fazla kullanıcısı olan uygulamalarda büyük fark yaratır.

:new_moon:Otağ’ın çatı kısmında bulunan güçlü yapılar ve soyutlamalar da kod bütünlüğünüzü korumak, çeşitli zaman kayıplarını önlemek üzere tasarlanmıştır.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.