Pardus 17.3 ü Kuramıyorum

Merhaba,
Ben de yerli ve milli Pardus a geçmek istedim. 17.3 sürümünü indirdim, USB ye de attım. USB içinde setup a tıkladım, başladı bir yükleme. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve usb den yüklemeye geçin tarzı bir şey yazdı. Bilgisayarı USB den başlatmaya çalışıyorum ama olmuyor.
“Check cable connection!
PXE-M0F: exiting intel pxe rom” yazıp normal windows açılıyor.
Pardus u bu şekilde boot etmeden başk türlü yükleyemez miyim?

Pardus indirdim şimdi ne yapacağım? (Pardus Kalıp Yazıcı Kullanımı) konusunu inceleyiniz.

2 Beğeni

Yüklemeyi usb içindeki setupa tıklayarak yapmıyoruz. Bilgisayarı kapatın usb belleği takın daha sonra bilgisayarı açma tuşuna basın. bilgisayar açılırken bios dizinine girmeniz gerekmekte bunun için her bilgisayar marka ve modelde farklı bir tuş vardır. bu tuşlar genelde ESC, F2, Del tuşlarıdır. bailgisayar açılırken ekranda alt kısımda biosa girmek için şu tuşa basın diye yazar. o tuşa basarak bios ekranına girmen gerekiyor. bios ekranında ayarlardan usb bellekten açılış yapması için boot menüsü altında bir sıralama olacak o sıralamadan usbyi başa çekmen gerekiyor alttaki videodan yararlana bilirsin:

ve sonraki adımlar içinde:

Bilgisayarda farklı bir problem var sanırım USB yi en üste de çeksem maalesef konunun ilk mesajında yazdığım hatayı veriyor ve USB’den başlanıyor bilgisayar.
Başka türlü yüklemek lazım ama nasıl bilmiyorum

Önce rufus indir ve bilgisayarının HDD sinin gtp mi MBR mi olduğuna bak ve rufusdan buna göre yükle

Önyüklenebilir usb bellek oluşturmada bir sorun var gibi görünüyor. ISO dosyasını tekrar indirin. İnerken veri kaybı yasanmış olabilir. Sonra bilgisayarınız UEFİ mi MBR mi bu önemli. UEFİ ise RUFUS ile Uefi bolum duzeninde DD modunda yazdirirsaniz iso dosyasını sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum.

Merhaba,
Dediğiniz şekilde USB yi ayarlamaya çalıştım. Piw programı kullandım ama işlem tamamlandı diye yazmadı. USB ye yazdırmak için başlat a tikliyorum sayfa yenilenir gibi oluyor ama başka da bir şey olmuyor Başlat diye öyle kalıyor. Bilgisayarım dan baktım USB, FAT olmuş ayarlanmış gibi.
Neyse USB den başlatmayı denedim ama resimdeki gibi hata aldım.

Bu arada 16 GB olan USB min boyutu şimdi takınca 704 KB gözükmeye başladı neden böyle oldu? Bu sebepten mi acaba Pardus USB e atılmıyor?

Hatanın resmi yok. Disk kalıbı olarak yazıldığı için boyun o şekilde gözüküyor.
Format atılarak gerçek boyutuna geri dönderebilirsiniz.

windowsda boyutu diskin o şekilde görünüyor ama pardusta tam görünecek yükleyince. Bazen işlemin tamamlandı mesajı gelmeyebilir sen PİW ile diske yazma işlemini başlattığında %100 olunca kapata tıklayarak çıkabilirsin sorun olmaz diske yazmıştır.

hatanın ekran görüntüsünü ekleyebilir misin? bir yerlerde yanlış birşey yapıyorsun bunu anlayabilmemiz için ekran görüntüsü yardımcı olacaktır.

bu yöntemle oluşturduğunuz USB windows altında gözükmeyecektir. Kurulumdan sonra Windows altında bu USB 'yi eski haline döndürmek için HP USB FORMAT TOOL programı ile USB’yi biçimlendirebilirsiniz. Linuxta ise mintstick programı ile belleği biçimlendirebilirsiniz.

usb belleğe iso dosyasını gpt bölüm düzeni için rufus ile yazdırmak isterseniz alttaki linkteki anlatımı uygulayın.

Piw benim windows10 da çalışmadı.
Rufus ile söylediğiniz işlemi başarıyla yaptım. Pardusu yüklemeyi başardım teşekkürler.
Şimdi sadece wifi problemim var. Biraz uğraştırıcıymış ama uğraşacağız

ISO kalıbını flash diske yazarken dd modda yazarsan sadece flaşın içindeki boot yani efi dosyasını görürsün Windows 10 ve diğer serileri fat32 ve NTFS dosya sistemlerini gösterir bu yüzden sen sadece rufustan yeniden dd yerine ISO kalıbını olarak yazdırır san sorunun çözülecektir

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.