Pardus depolarındaki ve sistem genelinde yaşadığım internet yavaşlığı

3 hafta kadar oldu Pardus kurdum ve çoğunlukla onu kullanıyorum. Ancak öncesinde kullandığım deepin, mint, Ubuntu gibi dağıtımlarda da gördüğüm genel bir download sıkıntısı var. Evde 32 mbit hızım var ve Windows ile neredeyse 2.5-3 mb/s hızlar alabiliyorum. Aynı makinede aynı dosyayı Pardus ya da diğer dağıtımlarda aşırı yavaş indirebiliyorum. Bazen 10 kb/s’e kadar bile düşüyor. Hele depolardan indirmeler daha da yavaşlayabiliyor. Var mıdır bunun bilinen bir sebebi?

2 Beğeni

Şu an aynı sıkıntıları bende yaşıyorum. 2 işletim sistemi kullanıyorum Pardus a geçince internet resmen çekiliyor. Sırf forma girip bu mesajı yazmak için win döndüm. Yardımcı olabilecek biri varmı

2 Beğeni

Vealeykumselam. Azizim mesaj yarım mı kaldı ?

Merhaba @HSYN bey, Pardus Network optimizasyonu üzerine bir çalışma yapıyoruz, size özel bir durum olmamakla beraber herkeste görülmeyen bazı donanımlara özel extreme bir durum söz konusu. Testlerimiz devam ediyor. Uygun görüldüğünde güncelleme yayınlanıcak, bilginize.

3 Beğeni

grub içine ipv6’yi kapatan bir satır ekledim ve şu anda 36mbps paketimle 12-13 mbps civarına çıktı hızım. internette linux dağıtımlarının geneli ile ilgili benzer şikayetler buldum. hem de yüzlerce. birisi denediğim yöntemi önermiş. ben de uyguladım ve böyle bir sonuç yaşadım. pc’yi yenden başlatıp windows 10’a dönersem bu sefer de 30-32 arası hız görebiliyorum.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.