Pardus Kurumsal mı? Pardus 17 mi?

Muhterem Arkadaşlar;
Kurumumuz olarak tüm bilgisayarlarımızı Pardus’a çevirme gayretindeyiz. Fakat takıldığım nokta şu: Milli Eğitim’e bağlı kurumların kullandığı DYS gibi sistemler var. Forumdaki makaleleri ve mesajları okumaya çalıştım. Atladığım noktalar olabilir. Pardus 17 kurumsal sürümün yaptığı herşeyi yapabiliyor mu? Çok eziyetli olacaksa Kurumsalı mı kurayım. Acil cevap bekliyorum. Teşekkürler

1 Beğeni

Hocam Pardus Kurumsal 5 in kendisi eziyettir, foruma baktığınız kadar ana sayfa ve sürüm notlarına da bakınız.

Pardus un apayrı yönetilemeyen dağınık sürümlerinin hepsinden destek çekilmiş olup long term support metodolojisi 17 ile gelmiştir. DYS meselesi ni iyi okuyun lütfen özellikle Pardus Ekibinin yanıtlarını, o mesele işletim sistemi ile ilgili değildir hatta güncel durumda MEB - DYS Pardus 17 destekler durumdadır ek kurulum gerekmeksizin.

Kurumsal deprecate olmuş durumdadır repolarına güncelleme yapılmamaktadır, hali hazırda Pardus 5 kullanıcı sayısı sıfıra indiği anda repolarıda kaldırılacaktır.

Göç işinin de aciliyeti olmaz, yavaş yavaş olayı anlaya anlaya yaptığınız vakit Pardus un şuan ki halindeki kaliteyi fark edeceksiniz.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

2 Beğeni

Allah razı olsun… Açıklayıcı oldu.Selamlar…

2 Beğeni

Siz Pardus geliştiricisi olarak hangi sürüm olursa olsun Pardus’u eziyet olarak görüyorsanız bizler ne olarak görelim. Polemiğe girmek istemem ama Eziyet sözcüğünü kullanmanız üzüntü verici.

17.1 in de çok mükemmel olduğu söylenemez. Mesela Eta-Usbregister 17.1 sürümlerinde stabil çalışmıyor ama kurumsal 5.1 ve etap sürümünde problemsiz.

2 Beğeni

Cüneyt bey selamlar. Pardus 17.1 de MEB dys %100 stabil çalışmıyor. Ufak tefek sorunlar var. Kurumsal 5.1 de %100sorunsuz çalışıyor. Dys Java tabanlı olması sebebiyle başlı başına sorun. Size tavsiyem 2-3 pc de kurum kullanmanızı tavsiye ederim. Kullanırken yaşayacağınız sorunlara ne ölçüde çare bulabiliyorsunuz ölçüp biçin. Biz Manavgat ilçesinde etkileşimli tahtaları taşıdık ancak idare bilgisayarlarını taşıyamadık. Halen pilot okulda çalışıyoruz 3ay oluyor. Sorunlar var çözmekte zorlanıyoruz. Pardus 17.1üzeinde çalışmaktayız. Pardus un üzerinde dys %100stabil değil. Donanımdan donanıma sorunlar var. Size tavsiyemi dikkate almanızı tavsiye ederim

2 Beğeni

Merhaba @hbozdag bey, Pardus 17.1 Mükemmel diyen olmadı, Pardus değil özellikle Kurumsal 5 yazdım ve evet eziyet orda yapılan yanlışlar Pardus un şuanki sürümünde bulunmamakta. Anladığım kadarıyla okuduğunuzu eksik okuma veya eksik anlama gibi bir yanlış anlaşılma olayına düşmüşsünüz. Bu gayet anlaşılabilir bir durum ben de günde kaç defa bu gibi durumlara maruz kalıyorum.

Sadece eta-usbregister dan yola çıkarak bunu yazmanızda beni üzdü. eta-usbregister meselesinin derinine inmeyeceğim verdiğiniz yanıtları okudum forumdaki, o nedenle gerçekten polemiğe gerek yok.

Genel yanıt olarak ise (herkesi bilgilendirme adına yazıyorum tekrar…)

DYS meselesinin yanıtı şurdadır;

İşletim sistemi ile ne kadar alakalı lütfen dikkatlice okuyun. MEB DYS nin bir forumu yada düzgün bir şikayet platformu olmadığı için millet içini buraya döküyor bunu anlayışla karşılıyorum ancak araçların kullanım amaçlarını karıştırmamak ve hakim olmadığınız konularda anektod vermeden önce başka insanların da kafasını karıştırmamak adına bin düşünüp bir yazmalı.

Saygılarımla.

2 Beğeni

Hocam hiç bekleme önce akıllı tahtalarda Pardus’u kullanıma sun. Gizli olan Pardus’u açığa çıkar kimi tahtalarda Virtualbox ile kurulu kimilerinde önyükleyici Windows ayarlanmış olduğu için öğretmenler Pardus’u görmez bile ETAP AKILLI TAHTA sürümü ile başlayabilirsiniz.Okulda Windows kullanmıyorum.

1 Beğeni

@Yunusemre bey. Emeklerinize saygı duyuyorum. Ben okuduğumu anlamıyorum belki ama siz ne yazdığınızı biliyor musunuz? Sadece alıntılara bakın. Kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim.

Ayrıca gönderilerimi okuduğunuzu yazmışsınız. Elbette sizin bilginiz benden fazla olmalı zira siz bu işin üniversitesini koydunuz. Ama lütfen insanları küçümsemeyin.

Ek olarak;
Siz bugün kalıpta geçmişte yine sizin kurumda çalışanların sunduğu kurumsal 5.1 için EZİYETTİR kelimesini kullanırsanız yarın birileride çıkar yine ulakbim bünyesinde sizin yerinizde çalışacak birisi 17.1 için eziyettir der. Ozaman kendinizle başbaşa kalırsınız.

Saygılarımla.

1 Beğeni

@hbozdag Hocam yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum, kişiye ve kişiliğe hakaret, küçümseme yoktur bizde. Derdim aynı frekansı konuşmadığımızı ima etmekti.

Dediğimin hala arkasındayım içeriği paket yapısı bizim camianın tabirli ile karmaşaya dönmüş bir sistem, Pardus 17 ye geçişi için bile uzunca diyebileceğim bir süre harcandıktan sonra pes edilip olduğu halinde bırakılmıştır.

Yaptığım işlerin arkasındayım gayet de transparan bakınız github, diyecek herkesle oturup medeni insan gibi Teknik konuşuruz. Hocam milletin ağzı torba değil.

Selamlar.

3 Beğeni

Pardus 17-2 ye DYS yi kurup deneyin DYS yi kurarsanız gerisinde hiç bir fark yok 17-2 daha iyi pek çok iyileştirme yapıldı.

2 Beğeni

nasıl kuracağız??? Şimdiden teşekkürler

1 Beğeni