Pardus Mağaza ( ~beta sürümü yayınlandı)

Selamün Aleyküm
@Yunusemre üstad, meb engeli ile ilgili şöyle bir yöntem geliştirilebilir mi acaba;
OwnCloud ve NextCloud istemcilerinde güvenmedikleri bir sertifika ile karşılaştıklarında bağlantıyı sonlandırmak yerine seçenek sunup güvenilsin mi diye seçenek sunuyor. Bu tür birşey yapılabilirse eğer sadece meb internetinde değil, sertifika ile içerik süzgeçleme yapan şirket ağlarında da sorun olmayacaktır.
Selametle…

1 Beğeni

A.s. hocam ortada bir sertifika yok basit json haberleşme var. Tamamen meble ilgili problem.

2 Beğeni

@Yunusemre hocam, pardus’u temiz kurulum yaptım, güncellemeleri yükledim. Pardus mağazayı yükledim. Başlangıçta giriyordu fakat şu an giriş olmuyor, internet sıkıntısı diyor. Yardımcı olabilir misiniz?
Ekran%20g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC_2018-05-29_16-16-13

1 Beğeni

bende böyle bir hata alıyorum

1 Beğeni

Yukarıda defalarca belirtilen komutu uygulayıp tekrar deneyiniz;

sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/*
sudo apt-get update
3 Beğeni

1 gönderi yeni bir konu için ayıklandı: Ön panel ses çıkışı

@Yunusemre Bey, Monster laptop kullanıyorum İntel 630 ve gtx 1050 ekran kartı var. Forumdaki anlatımlara göre gtx 1050 kartı kurdum ama efektler çalışmıyor hatası alıyorum ve sayfalarda dalgalanmalar devam ediyor. Bu sorunu söylememdeki amaç pardus store hiç açılmıyor sebebide sanırım nvidia ekran kartından kaynaklanıyor.

Pardus stroreyi çalıştırdığımda şifre soruyor yazdıktan sonra hiçbir şekilde tepki vermiyor. Bu gtx 1050 çok başımı ağrıtıyor. Nvidia driver çözümü konusunda ve pardus store konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Emeğinize sağlık.

1 Beğeni

Hocam uzun süre sonra denemek nasip oldu yaptığınız programı gerçekten çok güzel olmuş daha fazla uygulama desteğiyle eminim çok daha güzel olacak

1 Beğeni

Merhabalar;

Pardus Mağaza ile ilgili pek çok kimsenin karşılaştığı resmi depolar hariç başka depoların sourcelist e eklenmesiyle oluşan sorun ile ilgili bir soru/öneride bulunmak istiyorum. Malumunuz bazı uygulamaları sistemimize kurmak için resmi olmayan depoları eklemek durumunda kalıyoruz. Hatta bunu bazen resmi depoda olan olan uygulamalar (Steam, Teamviewer gibi) kurulurken kendi güncellemelerini almak için otomatik olarak yapıyor.

Düşüncem ise şu yönde; Pardus Mağaza açılırken mevcut sourcelist i değil de özel olarak sadece resmi depoları kontrol etmesi mümkün mü? Böyle bir durum olabilirse sourcelist i her seferinde kurcalamaya gerek kalmaz diiye düşünüyorum. Belki saçma bir fikir olabilir zira bu konularda hevesli ancak bilgisiz biriyim.

Saygılar.

1 Beğeni

Bu konu hakkında soru sormuştum.

2 Beğeni

Gözden kaçırmışım kusura bakmayın.

2 Beğeni

Merhaba arkadaşlar,

Gelecek yama içerisinde source list kontrolü de olacak testlerimiz devam ediyor, lütfen sabırlı olun uygun görüldüğü vakit yayınlanacak. Sağlık testleri hala devam ediyor. Normal e göre geç gelmesinin sebebi Pardus 17.3 e sağlıklı bir beta sürüm yetiştirmeye çalışıyoruz. Alpha dan betaya geçirmek sıkı denetim istiyor en azından benim literatürümde öyle. Çalışmalar devam ediyor.

Selamlar.

1 Beğeni

Menü düğmeleri sanki biraz bulanık gözüküyor.

1 Beğeni

Selamün Aleyküm Üstad
Yazılım kaldırırken soruyor ya, onu bir de kurarken yapsa çok iyi olacak. :sweat_smile::grin::blush:

3 Beğeni

Root yetkisi ile ilgili sorunu çözdüm. Şöyleki; uçbirimde sudo su veya sudo -i komutları ile root yetkisini alıp ardından sudo apt install pardus-store komutu ile kurunca sorunsuz açılıyor.

4 Beğeni

Emeğinize sağlık sağlıkla kalın daha çok parduslu bilgisayarlar dileğimle
Yeni ETAP sürümü ne halde ?

3 Beğeni

İnternet hatası verdiğinde. kodlar bayağı geride kalmış da…

sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/*
sudo apt-get update
2 Beğeni

Selamün Aleyküm
Bir istekte daha bulunabilir miyim acaba :upside_down_face::blush:
Stacer adlı bir yazılım var. Yerli geliştiricilerimizden çıkmış bir yazılım. Pardus’un rengine renk işlevine işlev katacak bir yazılım olduğu kanaatindeyim. Neyse çok konuştum yine :sweat_smile:
Hatta 17.3’te varsayılanda kurulu bile gelebilir belki :grin::blush:

4 Beğeni

Kolay gelsin. Öncelikle tebrik ediyor ve ellerinize yüreğinize sağlık diyor başarılarınızın da devamını diliyorum.
Geri bildirim olarak paylaşmak istediğim sorun basit ama can sıkıcı :slight_smile:
Herhangi bir programın ayrıntısına girip geri dön tuşuna basıldığında sadece o anki girilmiş olan uygulama listede görünüyor.Diğer programlar listede kayboluyor mecburen tekrardan kategorilere basmak zorunda kalıyorsun.
İyi çalışmalar.

1 Beğeni

0.0.20~alpha sürümünde mi oluyor bu yoksa daha eskisinde mi ?