Pardusu 2. işletim sistemi nasıl yapabilirim?

Video yada belge atarsanız çok memnun olurum, Teşekkürler şimdiden

Başka bir işletim sistemi kullanıyorsunuz ve yanına Pardus mu kurmak istiyorsunuz?
Yoksa iki işletim sisteminiz mevcut ve açılış sırasında Pardus’u 2nci sıraya mı almak istiyorsunuz?

Usb live kurulumu yaparak kurdum, yinede teşekkürler.

Arkadaşlar ben Pardusu denemek istiyorum, ilk etapta Windows ile birlikte kullanarak deneyim kazanmak istiyorum.

  1. Windows kurulu bir bilgisayara ikinci işletim sistemi olarak nasıl kurarım.
  2. Bilgisayar açılırken birinci sırada Windows ikinci sırada ise Pardus olsun.
    Detaylı bir şekilde yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  1. Windows ortamında Pardus yüklemek istediğnizi bir disk bölümü oluşturarak (örn; C sürücüsü var ise bir D oluşturabilir, C-D var ise D’ye kurulum yapmak ister iseniz D sürücüsündeki dosyalarının yedeklerini bir diske ya da C’ye alabilir ya da E sürücüsü oluşturabilir -20 -30 gb alan yeterli olacaktır) Pardus indirerek tercih ettiğiniz bir medyaya DVD / USB Bellek sürücüye kalıp dosyasını yazdırabilirsiniz. USB için Rufus programını tavsiye ederim. USB belleğinizi takarak Rufus programını çalıştırınız. Hiçbir değişiklik yapmadan Pardus isosunu seçiniz ve sorun yaşamamak için DD seçeneği ile yazdırınız. Açılışı bu medya ile yapıp windows ortamında oluşturduğu disk bölümüne Pardus kurulumunu gerçekleştirebilir.
    DD modunda yazdırıldığı için Wİndows ortamında içeriğini göremeyebilirsiniz USB bellek ile işiniz bittiğinde tekrar Rufus programı ile biçimlendirebilirsiniz.

  2. Grub Customizer ile linkte açıklandığı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Öncelikle hızlı cevaplarınız için teşekkür ederim.
Grup başlangıçta otomatik olarak kuruldu ancak windowsu görmüyor, sadece Pardusu görüyor.
Ayarlardan baktığımda ise yine sadece Pardus var, bu sorunu nasıl çözebilirim.

Grub customizer yükleyerek ayarlarına baktınızmı? Windows listede yer alıyormu?

Evet baktım maalesef orada da görünmüyor. Ayrıca sizi ilgilendiriyor mu bilemiyorum ancak Pardus un daha da gelişebilmesi için mutlaka ama mutlaka kurulumun Windows gibi herkesin çok rahatça yapabileceği bir seviyeye indirgenmeli, az çok bilgisayar bilgim olmasına rağmen bende çok zorlandım. Arkadaşlara tavsiye ettim fakat kurulumda hepsi zorlanınca vazgeçtiler. Bu kök dizine bağla vb. detayların olmaması, Windows gibi pratik bir seviyede kurulumun yönlendirmesi gerekiyor. Bunu başarabilirsek eminim ki Pardus un kullanım alanı çok gelişecektir. Kendim ve arkadaşlarımın bir önerisi var, gerek kurulum gerekse kurulum sonrası renklerin çok daha canlı tonlardan seçilmesi insanı daha çok çekecektir.

Hocam anlatımınız o kadar çelişkili ki windowsu başka işletim sistemiyle beraber kurmaya çalışın bakalım ne kadar zorlanacaksınız. Diğer açıdan ise Pardusu tek başına kurulumun otomatik talimatlarıyla kurun bakalım ileri ileri demekten başka bir şey yok bahsettiğiniz kök meselesi de dahil. Başarılması gereken asıl şey, eski alışkanlıkların bir firma tarafından çoktandır yönlendirildiğini farketmek. Pardusu windowsta yaptığınız gibi, olduğu gibi kabul etmemek Pardus da çalışan mühendislerin bunları düşünmediği anlamına gelmesin.

Şu forumda şöyle bir yorum görmedim;

Bu program baya kullanışlı olmuş, kaynak kodunu kim hazırlamış, kim uyarlamış pardusa bir araştırayım, şu kişi implement etmiş, dur bi teşekkür maili atayım, şu özellikleri de istesem acaba mümkün mü çalışmalarınızı takip etmek isterim vs. Vs.

Demem o ki linux dünyasına yabancı olmanız, veya eski Pardusun eksiklere sahip olması, şimdiki nin bir mühendislik ürünü olduğunu anlamamıza engel değil.
Sağlanan hiçbir teşfik pirimi dahi olmaması ve böyle sürekli yüzeysel yıkıcı eleştiriler insanın hevesini kaçırıyor.

Saygılarımla.

2 Beğeni