Sağlık Bakanlığı ve Akgün

Kolay gelsin arkadaşlar. Ben bir eğitim ve araştırma hastanesinde çalışmaktayım. Evimde linux kullanmaktayım. İşyerindeki bilgisayarda da kullanmak istiyorum. Ama akgün yazılımcıları akgünün linux desteği olmadığını söylediler. İşyerinde de pardus kullanmak için kişilerle görüşme yaptım ama çok alakadar olan çıkmadı. Şimdi ben kendi bilgisayarımda bunu kullanmak istiyorum. EBYS için Sağlık Bakanlığının ve forumda bir arkadaşımızın başlığı var. Pardus xfce sürümünü indirdim. Asıl benim için önemli olan diğer bir programda akgün programı. Bu uygulama üzerinden hem tetkit istemi hem sonuç hem ilgili bir çok işlem yapılmakta. Acaba bunun bir kurulumu olabilir mi ? Wine gibi bir uygulamayla birlikte bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

1 Beğeni

Wine Kurulumu Nasıl? - cuneyt.ulusoy tarafından #2 linkinden wine kurulumu yapınız.
Programın kurulum dosyasının olduğu dizine girip terminal açın ve wine setup.exe komutu ile program kurulumunu yapın.
Not: Komuttaki setup.exe örnek isimdir. Siz kurulum dosyasının adını yazın.
Not: Programın kurulumunda veya çalışmasında sorunlar olabilir. Her exe programı çalışacak diye birşey söz konusu değildir. Denemeniz gerekiyor.

2 Beğeni

Akgün hbys nin web versiyonu ile kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

Detay verirseniz daha faydalı cevaplar alabilirsiniz. Akgün Web hbys java ile çalışıyor diye biliyorum. Sunucu istemci mimarisi kullanıyorsanız wine kullanarak çözüm üretebilirsiniz fakat verimli olmayacaktır, sorunlu çözümler kullanıcı ve teknik kadro tarafında pardus problemli algısı oluşturuyor. Zaten önyargı ile başlatılan dönüşüm süreçleri bu tür durumlarda daha da olumsuz etkileniyor. Bakanlık tarafında ebys haricinde problem yaşamazsınız.

2 Beğeni

Akgün web üzerinden çalışmıyor. Daha doğrusu en azından bizim hastanedeki akgünün öyle bir özelliği yok. Sağlık Bakanlığına görüş sundum bana verdikleri yaklaşık 20-25 sayfalık bir cevap sonucunda linux işletim sistemi yaygınlaşırsa bizde sistemlerimizi ona taşırız oldu. Sorun değil de konu şu Aksağlık kullanıyoruz EBYS’nin linux versiyonu var ama aksağlıkta öyle bir şey yok. Web versiyonuda yok çok teknik bilgim yok. Bilmem ne sistemi kullanıldığından web üzerinden kullanılamıyormuş.

2 Beğeni