USB portlar çalışmıyor


(Mahmut) #1

Merhabalar ilk defa pardus kurulumu yaptım bir müşterime daha öncede Minti varmış Notebook’ta
Fakat kendiside Önce USBlerin gittiğinden bahsetmişti. Pardusu kurduktan sonra Usb ile ilgili hiç bir işlem yapamıyorum. Ne mouse ne flash bellek hiç bir şey görünmüyor.
Fakat pardusu USB ile kurdum .
sudo dmesg -wH
bu komutu kullandım ve USB mouse tekrar taktıgımda
Bütün USB portlarında
over-current condition
hatası alıyorum. Acabe bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz.

acaba yardımcı olabilecek birisi yok mu gerçekten. Yoksa yardım edebilecek kişiler bu sorunu hafife mi aldılar.inanın bu aralar biraz acelecilik var bende. eğer mümkünse bunun neden olabileceği noktasında yardımcı olabilirmisiniz. sabahtan beri arıyorum. sanırım bakacağım yerleri bilmiyoru


(Cüneyt Ulusoy) #2

BIOS’taki usb portlar ile ilgili ayarlara bakıp açık olup olmadığını kontrol eder misiniz?
Kurulan Pardus sürümünü (XFCE-DDE) ve bilgisayarın marka/modelini de ekler misiniz?

over-current condition hatasının devamı var mı?


(Mahmut) #3

biosdaki usb portları otomatikte, iki kere kurulum yaptım. ilki pardus 17.0 64 DDE idi ikincisi ise yeni indirdim 17,2 XFCE Asus n56vz-s4402h
ve ikinci kurulumda pardus kurulum tamamlanancaya kadar , mouse ve usb çalıştı . ama ne zaman tamamlandı usbler çalışmıyor. ve artık over-current condition hatası vermiyor artık. hiç hata almıyorum yukarıdaki komutu yazdııktan sonra hiç bir etkileşim olmuyor


(Cüneyt Ulusoy) #4

Bu tip problemle karşılaşmış olanların daha önce farklı forumlarda açtıkları konuları incelediğimde problemin kaynağı çoğunlukla usb portların bozulması ( ve çoğunlukla asus ve dell). Farklı işletim sistemleri de deneyerek bilgi verir misiniz? portların voltaj vb kontrol ettiriniz ediniz.


(Samet Karyürek) #5

böyle bir hata bendede olmuştum login ekranında mouse çalışıyordu login olduktan sonra çalışmıyordu sorunu resimdeki gibi aygıtı etkinleştir yaparak çözdüm etkin değildi.bide bende tek mouse takılı ama 2 tane aygıt olarak gözüküyor onunda etkisi olabilir bu hatada resimdeki ayarı klavye kısayolları ile çok rahat açabilirsiniz sekmeler arası tab ile geçiş yapın

L


(Mahmut) #6

Sorunu kısmen çözdüm gibi. Biosta XHCI Pre-Boot Mode = Disable Yaparak Sadece iki adet USB 2.0 port çalışmaya başladı. Peki Usb 3.0 lar için ayrıca bir driver falan mı var ? notmal windows 7 lerde bile çalışmıyor bazılarında pardus 'tada böyle bir şey var mı?
Birde ilk kurulumdan sonra hangi programlar nasıl kurulur gibi ön bilgi veren bir video aradım bulamadım sanki. çok net anlatılmıyor. Acaba böyle bir video linki varmıdır.


(Cüneyt Ulusoy) #7

programlar için forumda arama yapabilir ya da yeni konu açabilirsiniz.