Windows 7 olan bilgisayara Pardus 17.1 kurulum sorunu

Merhaba
windows 7 yüklü bilgisayarıma 2. iştetim sistemi olarak Pardus 17.1 kurulumu USB ile yaptım. Kurulum sonrası bilgisayar yeniden başlatıldığında direk windows 7 ile açılıyor. Grub sda diskine kaydelsin diye seçiyorum, ancak olmadı. Ne yapabilirim?

1 Beğeni

Kurulum esnasında ön tanımlı disk bölümleme seçeneğini mi seçtiniz ve grub kurulumunu görebildiniz mi ?

1 Beğeni

Kurulum esnasında disk bölümlemeyi elle seçeneği ile yaptım. Grub kururlumu ile ilgili MBR bölümüne kurulumu seçeneğini seçtim.

1 Beğeni

Muhtemelen Grubu yanlış alana kurdunuz. Bu yüzden Grub görünmüyordur.

1 Beğeni

Bilgisayarımda iki hdd mevcut, c bölümünde windows var. windows kurulu hdd’i bölerek ikinci birim oluşturdum. Yeni bölüme Pardus kurulumu yapıyorum. Bu kısıma /dev/sda grubu kuruyorum. Ancak açılışta görmüyor.

1 Beğeni

BIOS tan Fast Boot u kapatmayı deneyin.

1 Beğeni

Belki aşağıdaki konu işinize yarayabilir.

Boot-Repair Disk
Bu uygulama gerek Linux,gerekse windows’un başlangıç sorunlarını düzelten,eksikse yerine koyarak onaran bir repair onarıcı uygulamadır.Iso dosyası usb,cd yazdırma işlemi ile boot yöntemi kullanılarak başlatılmalı ve kolay arayüzü üzerinden işlem yapılması gereken sistem seçilerek.(Linux/Win) vs.başlangıç onarım işlemi tamamlanır. indirmelinki Kaynak: sourceforge

Easy BCD
Bu uygulama ise,win üzerinden daha evvel 2.sistem için ayrılmış olan H-disk’e,kurulan açık kaynak linux unix vb.sistemlerin açılış grubboot kaydını orn: Ubuntu,Debian,Pardus vd.Linux sistemler için Easybcd uygulama menüsü üzerinden ilgili yönergeleri takip ederek,ayrılmış sistemin kurulu olan disk alanı seçilerek Ext2/3/4 Fat32 vs,grub kaydının sisteme ilgili diske eklenmesi ile bu sayede açılmayan grubbootloader’ı hatalı disklere yazım işlemi yapılmış hataların önüne geçerek iki sisteminde açılmasını sağlayabilimektedir.Önemli! ancak işlemleri yapmadan evvel tavsiyem win üzerinden geri yükleme noktası oluşturma+kurtarma cd’si vs.tedbiren oluşturmanızı öneririm.indirmelinki

Kaynak

EasyBCD - NeoSmart Technologies

Kolay gelsin.