1, 5 Linux (Pardus + Kali Linux)

Abi pardusu bir ay önce kurdum bilgisayara. Windowsu da kaldırdım sadece pardus vardı.
Biraz araştırdım Kali Linux ta da bana çok uygun araçlar olduğunu gördüm. Az önce onu da dual boot olarak Pardus un yanına kurmaya başladım.
Diskin %80 i Pardus %20 si Kali olacak.

İkisi de Debian tabanlı GNU/Linux olduğuna göre acaba ikisini bir şekilde birleştirmem mümkün mü?
Mesela bin klasörleri aynı olsa her ikisi için de aynı olan uygulamaları tek bir yerden kullansalar ve onun gibi şeyler.
Biliyorum yapana kadar çok uğraştırabilir fakat mümkün mü acaba? Onu merak ediyorum. Bence denemeye değer. İlgilenirseniz sevinirim.

1 Beğeni

Kali’nin Pardus’la debain ve çekirdek sürümleri aynı olan depo adreslerini ekleyerek istediğin programları yükleyebilirsin.

1 Beğeni

Biraz daha ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz?

1 Beğeni

Kali’nin uygun depo adreslerini sudo mousepad /etc/apt/sources.list komutu ile açılan editöre yazarak kaydedip kapatın. sudo apt update komutu ile indexleri güncelleyin ve Kali’de kullandığınız programları depodan kurun.

Tamam anladım Teşekkürler.

Merhaba benim açtığım konuya da yardımcı olabilir misiniz acaba çok uğraştım ama sorunun çözemedim.

Konu linkini paylaşın?

“Katoolin” aracını indirerek bu işleri kısaca yapabilirsiniz. Aynı zamanda bir güncelleme olduğu zaman otomatik olarak “source.list” dosyanıza ekleyecek/silecektir. Bu aracı indirmek için “git” kurun ve daha sonra github linkiyle masaüstünüze kopyalayın. Bu aracı açmak için terminale sudo su ve daha sonra python kali_tools.py yazmanız yeterli olacaktır. Daha sonra yönergeler ile kali linux araçlarına hem erişimi hem de kali kinux ’ un depolarını güncelleme/yükleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Daha detaylı anlatım için = " Pardus'a Kali Linux Araçları Kurma - YouTube "

3 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.