5+1 Stereo Sorunu Creative SB Omni - Pardus 23.2

Merhabalar Forum;

Pardus 23.2’yi yükledim her şey güzel şuan için sadece kullandığım Creative Sound Blaster Omni 5+1 Ses kartı stereo olarak çalışıyor. Linux da yeniyim biraz araştırdım fakat çözüm bulmadım. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı?

Sistemde ses çıkış aygıtı sadece Analog olarak gözüküyor, Linux Mint da Analog yanında ayrıca Dijital çıkışlarda listeleniyordu onlardan birini seçince 5+1 olarak sesi alabiliyordum.

Pardus içerisinde ALSA ses driverları kullanılıyor sanırım, araştırmamda anladığım kadarıyla hw:0.0 yerine hw:1.1 gibi bir çekim yapması gerekiyormuş sanırım ama ilgili config ayarını değiştiremedim.

Dosya yolu: /usr/share/alsa/alsa.conf.d/iec958.conf

Özetle 5+1 ses alabilmek için ne yapmam gerekiyor, çözümü bilen var mı iletirseniz sevinirim.

Pulse audio da yapılandırma sekmesi vardır belki ordan olabilir.

1 Beğeni

PulseAudio Ses Denetimi uygulamasını yükleyerek bir deneyin.( sudo apt install pulseaudio pavucontrol )

2 Beğeni

Bunu bir deneyeyim teşekkürler.

Pulseaudio yapılandırma sekmesinde tüm seçenekler varmış, ilgili 5+1 seçeneği ile tüm kanallardan sesi aldım, ilginize teşekkür ederim. :pinched_fingers: :pinched_fingers: :smiley:

2 Beğeni

Selamün Aleyküm
pactl info çıktısı nedir acaba?

Ek olarak şu konudaki çıktıllar;

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.