Merhaba. F klavye kullanmaktayım. Pardus yüklü bilgisayarda açılışta, f klavye ile şifreyi girdiğimizde kabul etmiyor. Açılışta Q klavye tanımlı oluyor. Klavye ayarlarından Q klavyeyi kaldırıp sadece f klavyeyi aktif bıraktım ama sorun devam ediyor.
aynısı benim başıma gelmişti ben xcfe kullanıyordum ama dosyalar aynı olduğundan bu işineze yarayabilir
ama dosya yöneticisi farklıydı herhalde hatırladığım nanoydu ama dosya yöneticisinden hakkındaya bakıp sudo thunar yazan yere dosya yöneticisi programının ismini girerek sudo dosyaYöneticisiİsmi root olup devam edebilrsiniz
Konu içeriğine baktım, cüneyt hocamın dediklerini uyguladım ama böyle bir dosya yok şeklinde hata aldım. Sizin çözüme kavuştuğunuz yöntemi uyguladım ondada başarılı olamadım. Dosya yöneticisine geçip hakkında kısmından baktığımda, yöneticinin isminin "dosyalar"şeklinde yazıldığnı gördüm. Acaba doğru yere mi geçmişim ?
f klavye ben de kullanıyorum problem yok klavye düzeninde bayrağı gösteri seçin sağ ekranın altında bayrakla beraber f klavyeyi gösterir oradan ayarlarsınız
dediğiniz çok doğru ama ilk başta ne seçtiysek(kurulumda) şifre ekranında da o kullanılıyor diye deneyimledim.Ben o kadar uğraşmıştım ama bulamadım
eğer şifre ekranında da öyle bir kısayol varsa bizimle paylaşabilir misiniz
Hayır öyle bir kısa yol yok. F Klavyeyi hiçbir şekilde kabul etmiyor. En son kısayollarda ki ekran klavyesini aktifleştiriyorum (aktifleştirdiğimde q klavye şeklinde aktifleşiyor) şifreyi girdikten sonra bilgisayar açılıyor. Bundan sonraki tüm işlemlerde klavye sorunu yaşamıyorum. Sadece şifre girerken klavye sorunu yaşıyorum.
eğer birinde root olarak dosya yöneticisine girebilirseniz (üst tarafta yazıyorroot olduğunuz) sonra en son atılan mesajdaki yere gidip dosya içndekiler değiştirip yapabirisiniz
eğer root olamadıysanız
burada olması lazım yine olmassa başka bir yol bulunur