Asus A3E Serisi İçin Pardus

Merhaba arkadaşlar. Pek çok kez sorulmuş ancak hangi sürümü kurmalıyım konusunda işime yarayacak bir cevap bulamadım. Pardus kurmak istediğimiz model Asus A3E modeli. Oldukça eski bir laptop. Özellikleri şu şekilde:

Intel Dothan 1.73GHz, 2MB Cache
Mobile Intel 915GM Express Chipset
512MB DDR 333MHz Bellek
40 GB HDD

Sizce bu makineye hangi pardus sürümünü kurmalıyım? Kullanacak kişi sadece internetten bankacılık işlemleri için kullanacak. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Selamün Aleyküm
Pardus sürümleri içerisinde en uygunu Pardus 19 Xfce sürümü olacaktır.

1 Beğeni

En son sürümü yüklemelisiniz, güvenlik güncellemesi olmaz eski sürümlerde. Bankacılık diyorsunuz, o yüzden önemli. Çok da yavaş olmaz ama birazcık yavaş olabilir, ama güvenlik çok daha önemlidir. Güvenlikten tasarruf olmaz. Bankamatiklerden hızlı olacağı kesin.

2 Beğeni

Cevabınız için teşekkür ederim. Bu akşam kurup sonucu paylaşırım inşallah.

Üstadlar kurmaya çalıştığımda “This kernel requires an x86-64 CPU, but only detected an i686 CPU. Unable to boot, please use a kernel appropriate for your CPU.” hatası alıyorum. Sanırım işlemci ile ilgili bir sıkıntı söz konusu. Ne yapmamı tavsiye edersiniz, sorunu nasıl çözebilirim ve bu bilgisayara pardus yükleyebilir miyim?

32 bit istiyormuş, işlemci 64 bit sistemi desteklemiyor. Bu konuda hiçbir bilgim yok. Yetkili biri gelip bakmalı, pardus’ün bit versiyon hala var mı bilmiyorum.

1 Beğeni

Debian Mate arayüzünü yada Pardus 32bit GayriResmi sürümünü kurabilirsiniz.

Merhabalar, Debian srümünü kurdum ancak kullanıcı adı ve parola istiyor.

debianın kendi yüklerken k.adı ve parolası da debian

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.