Bi-nöral - Beyinsel Ses Jeneratörü

Biraz araştırma yapıyordum ve Gnaural diye bir program gördüm. Ne olduğunu araştırdığımda, odaklanma, rahatlama, sakinleşme, uykuya geçiş gibi durumlara yardımcı olan sinyaller üreten bir program olduğunu öğrendim. Fakat debian ve Pardus depolarında olmadığını farkettim. Resmi sitesinde de linux versiyonu kaynak kod halindeydi ve uzun uzun derleme adımları anlatılıyordu.

Ne uğraşıcam?

Gittim YZ’ye dedim ki arkadaş böyle böyle. Neymiş bu denemek istiyorum kendimiz neden yapmıyoruz ki dedim. Biraz uğraştıktan sonra bitti.

Olay şu:

Sağ ve sol kulaktan birbirine yakın iki darbe frekansı gönderiyorsun. Bir süre sonra beyin bu ikisi arasındaki farkı farkedip “etkileniyor”muş. İşin hülasası bu.

”Nedir bu, sahte bilim mi?” diye sordum, “yok, sahte bilim değil ama garanti de getirmiyor, araştırmalar devam ediyor” diyor. Size hakkında menüsündeki yazıyı vereyim:

Bu program, insan beyninin belirli frekanslardaki ses dalgalarına verdiği tepkileri simüle etmek amacıyla geliştirilmiştir. Sol ve sağ kulaklara hafifçe farklı frekanslarda sinüs dalgaları verilerek, beyinde bu iki frekansın farkı kadar (örn. 10 Hz Alfa dalgası) üçüncü bir hayali frekans algısı oluşturulur.

Bu yöntem, nörolojik çalışmalarda (Heinrich Wilhelm Dove, 1839 ve modern EEG araştırmaları) beyin dalgalarını senkronize etmek, odaklanmayı artırmak, stresi azaltmak ve derin gevşeme sağlamak amacıyla incelenen bilimsel temellere dayanmaktadır.

Bu program, hiçbir garanti getirmez.

Sakıncası yokmuş. Ama içine bir sıkıntı basarsa, panik nöbeti, öfke gibi birşey olursa bırak diyor. Ortalama yarım saat uygulamalıymışsın ve kulaklık takmak zorunlu.

Kocakarı ilaçları/işlerine hiç inanmam ama işin ucunda hala sürdürülen bilimsel çalışmalar olunca hem deneyeyim, hem de paylaşayım istedim. İsteyen deneyebilir.

Farklı bir boyut penceresi açılıp paralel evrenlere gidip gelen olursa yazsın.:zany_face:

İyi çalışmalar dilerim.

4 Beğeni

Merhaba hocam,

Uygulamanız harika! İzniniz olursa websitesi yapıp yayınlamak istiyorum.
Sizin adınız ve lisansınız belirtilecek tabii ki.

Teşekkür ederim, yayınlayabilirsiniz. Ayrıca faydalı olması açısından gnaural’ın anasayfasında faydalı bir açıklama var, onu mutlaka kontrol edin.

1 Beğeni

1.0.2 Sürüm notları:

• Bazı kullanıcılardan programın zaman zaman ses üretmediğini (butona basınca sessiz kalıyor) ve kulaklığı çıkarıp takınca düzeldiğini öğrendim. Bu sorunu çözmek için müdahaleler uygulandı. Bunu QAudioOutput yerine, ses motorunun doğrudan harici bir arkaplan iş parçacığı üzerinden çalıştırılması ve tampon kullanımını dinamik hale getirerek çözdüm. (YZ sağolsun).

• Sesi başlatırken, durdururken, panele minimize ederken ve geri alırken, ya da çarpıdan kapatırken oluşan patlama/çıtırtı sesleri düzeltildi.

Şu anda benim Pardus XFCE’de sorunsuz çalışmaktadır. Sorunlarla karşılaşırsanız mutlaka bildirin. Yeni sürümde önceden olmayan sorunlar oluşursa eski sürüme dönün.

Galiba bu işin okulu olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yapay Zeka Programcılığı Önlisans eğitimine kayıt olmalısınız.

İkinci üniversite kayıt hakkı var.

İsmail hocam, öss’siz kurs gibi direkt kayıt olunuyorsa olurum.

Fakaaaaat, bundan 20 yıl önceki sınava hazırlan, test çöz, sınav stresi yaşa konularına girmem artık. Yaş 42 oldu. 4 yıllık üniv mezunuyum. Başa dönecek vakit kalmadı. Hayatı doya doya yaşamaya çalışıyorum. Durduk yere başıma dert almayayım :grinning_face_with_smiling_eyes:

Edit: Aynı üniversiteden mezunum. Sınavsız direkt kayıt olabiliyormuşum. Bir düşünebilirim.

1 Beğeni