Bilgisayar Açılmıyor. Sorun ne?

Ssd harddiske işletim sistemi sata harddiske Home dizini şeklinde ayarlamıştım. Sorunun ssd harddiskte olup olmadığını anlamak için ssd ye tüm işletim sistemini kurdum. Oldu.

Güzel, :+1:. Ben de bilgisayarınızı tekrar kullanılabilir kale getirmeniz için size yardım etmeye çalışıyorudum. Kendiniz, bu işlemi yapmaya muvaffak olmuşsunuz.

Sata hard diskimizi kontrol etmemiz şimdi belki de daha kolaylaştı. Hard diskinizi bilgisayarınızda görünüyor mu? Pardus 'ta bunu öğrenmek için kurulu gelen uygulamalardaki Uygulamalar → Sistem → Disk Kullanımı İnceleyici uygulaması var. Onu kullanarak bir kontrol yapın.

:+1:Eğer hard diskiniz görünüyorsa bu iyi. Gparted uygulamasını indirip onunla da hard diskinizin içini boşaltırsınız/silersiniz.

:face_with_monocle: Eğer bulunamazsa forumumuzda bu konuda faydalı bir bilgi paylaşılmış: testDisks isimli bir uygulama var diskleri kontrol etmeye ve yazılımsal olarak tekrar çalıştırılabilir hale getiriyormuş. Bağlantıyı da paylaşayım(Türkçe dilinde anltan bir video.): https://forum.pardus.org.tr/t/disk-bolumlerini-kurtarmak/16988/2?u=ismail-emre-arikan

Yazılımı hiç kurmadım ve kullanmadım ama kurulması için internet sitelerinde uçbirim uygulamasında

sudo apt-get install testdisk

komutu ile kurulacağı yazıyor.

1 Beğeni