Benim önerim dell olur. Linux için en uygun bilgisayar.
Hocam, Dell genel olarak pek önerilmiyor diye biliyorum.
Lenovo’nun daha çok önerildiğini okumuştum, özellikle ThinkPad modellerinin.
Sizin kullandığınız veya önerebileceğiniz bir Dell modeli var mı?
Casper’in yeni modelleri fena değil. IPS ekran, hoparlör iyi. İş için güzel.
Ben çok ucuza ikinci el bulmuştum, ikinci el olarak çok iyi fiyatlara var. X400, X600 gibi modeller hatta metal kasa sanırım. Hem de 11. 12. nesil, hatta ryzen 5 5500u falan bu tip işlemciler de kullanılıyor. Ryzen tavsiye ederim mümkünse, şu anda laptopta daha güçlü, ve enerji verimli, iGPU ları daha güçlü. Ama intel 12. nesil de fena değilmiş. Oyun oynarken bile fazla ısınmıyor.
Laptop alacaksanız önemli olan arabalardaki gibi yedek parça kolaylığı ve yeniden satılabilirliktir aslında. Gidip bazıları 20 yıl önceki BMW yi alıyorlar mesela araba bozuluyor, parça bulamıyorlar
Reklam yapmak istemem ama durum budur.
Zor değil bence son kullanıcı için ideal . Fedora 43 kurdum 30 dk dayandım yada dayanamadım . -100 direk . Geçtim tekrar Pardus 25 gnomeye .
Hatırlayabildiğiniz kadarıyla sorunları neydi anlatır mısınız?
Ola ki bir sürüm değişimi yaparsam (şu an düşünmüyorum) fedora da sıradaydı. Şimdi böyle deyince şüphelendim.
Fedora Workstation 43 Kurdum uygulamamı denemek için . Masaüstüne uygulamı atamadım gördümki DING yüklü değil . Uzantılar yükliyeyim dedim . Küçücük uygulamayı zorla kurabildim . Kurulumdan sonra gördümki DING yok . Yapay zeka ile uğraşa uğraşa bişiler kurdum Masaüstü kullanılabilir oldu . Sistemi güncellemek istedim okadar yavaşki güncelliyemedim . O şekilde uygulamayı denedim . Sistemi güncelliyemedim yavaşlıktan . Öf pöf diye diye iş yaptım . Zor dayandım son kullanıcı için ---- nin altında bişi olsada yazsam . Aklıma geldikçe yazıyorum . Birde çalıştığım sayfayı aşağı alacam pencereyi aşağı alma bütonu yok . Yapay zeka ile araştırarak onu çözdüm . Böyle sistemmi olur ya . Pardus 25 Gnome son kullanıcı için bence çokkk iyi .
Bunlar hep tipik GNOME sorunları.
İnsanların tercihlerine karışma hakkını kendimde görmüyorum.
Ama bunca soruna nasıl sabır gösterebiliyorsunuz anlamıyorum. (Ben PC’yi pencereden aşağı atardım).
Pardus ekibi akıllı. Bilinen sorunların farkında olduklarından yamalayıp kullanılabilir hale getirmişler ve sisteme yerleştirmişler.
@yazilimtek , daha koyu olmalı hocam. Uzun süre ekrana bakanların gözlerini çok yorar. Kötü değil, güzel. Ama koyu olmalı.