Canon yazıcıya bağlanma sorunu

cifs dosyası kullanıcı adı ve parolayla ilgilidir. Windowsda paylaşım ayarlarında parola ayarını değiştirin.

şu an aynı hatayı pardus makinede de alıyorum. sınama sayfası yazdır dedikten sonra 2 bilgisayarda da hata yine Session setup failed: NT_STATUS_INTERNAL_ERROR olarak değişti.

ppd dosyasını belirterek terminalden kurmayı deneyiniz.
sudo lpadmin -p LBP6030 -m CNCUPSLBP6030ZNK.ppd -v ccp://localhost:59687 -E
sudo ccpdadmin -p LBP6030 -o /dev/usb/lp0
sudo service ccpd start
sudo service cups restart

Yazıcım 6030 değilse ppd dosyasının adını nerden öğrenebilirim? Birde burda ccp yazılan yere smb diye bilgisayar ve yazıcı adını yazsam oluyor mu?

/usr/share/cups/model/ dizinindeki dosyalara bakın. ccp canon servisidir. Canonun sitesinden cndrvcups-common, cndrvcups-capt paketlerini indirip kurabilirsiniz.
Canon - Pardus Yardım Masası Bilgi Bankası - Pardus Belgeler linkini inceleyiniz.

sudo: ccpdadmin: komut bulunamadı

şeklinde bir hata aldım.

Canon - Pardus Yardım Masası Bilgi Bankası - Pardus Belgeler linkini inceleyiniz.

yine aynı hatayı aldım. Session setup failed: NT_STATUS_INTERNAL_ERROR

Başka ne yapabilirim birçok şey denedim olmadı.

Yedeklerinizi aldıktan sonra Pardus’u yeniden kurup,göndermiş olduğum bir önceki mesajdaki adımları takip ederek tekrar kurmanız.

Şu an pardus yüklü 6 makinede de aynı sorunu yaşamaktayım. Sistemi yanlış yüklememle alakalı olduğunu sanmıyorum o yüzden

O zaman sürücü yüklemesinde bir sorun var. Yukarıdaki adımları uygularken hata aldınız mı?

Ccpd yok. Ccpd start diyince öyle bir dosya yok olduğu hatası alıyorum. O yüzden olabilir mi?

Yüklemeyi yukarıdaki vermiş olduğum linkte bulunan adımlar ile yapınız.

Öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Yazıcı ile ilgili tüm servisleri ve driverleri kaldırıp tekrar yüklesem belki farklı olur. Komutlar ne olmalı hepsini kaldırmak için?

Hepsini tek tek kaldırmak yerine yeni bir kurulum yaparsanız daha kolay olur. Neler yaptığınızı bilmiyorum.

sorun devam etmekte. şöyleki 2 adet canon yazıcım var. birisinden alabiliyorum çıktı (2320) lbp6030 dan çıktı alamıyorum. aynı hatayı veriyor. windows ve pardus üzerinde aynı yazıcıdan var. iki işletim sisteminden de çıktı alamıyorum. ikisinde de aynı hatayı veriyor.

Sorun hala devam etmekte. Canon’a mail attım onlar da linuxa limitli destek verdiklerini beyan ettiler. Canon LBP6030 ile ağdan çıktı alamıyorum. Yardımcı olabilirseniz şu an ilçemizin komple pardusa geçmesi için bir sıkıntı yok gibi görünüyor.

1 Beğeni

Selamün Aleyküm

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Eğer yazıcının ethernet çıkışı varsa yazıcıyı ethernet kablosu ile dahil edin. Birçok faydası oluyor. Şiddetle tavsiye ederim. Eğer yoksa aşağıdaki sürücü yükleme işlemini yaptıktan sonra aşağıdaki yazıcı ekleme işleminin yapıldığı pencerede yazıcıya sağ tıklayıp paylaşıma açın.

Gelelim kuruluma

http://gdlp01.c-wss.com/gds/0/0100005950/08/linux-UFRIILT-drv-v140_uken.tar.gz

Bu dosyayı indirip içindeki cndrvcups-ufr2lt-uk_1.40-1_amd64.deb paketininin kurulumunu tüm bilgisayarlara yapıp Başlatıcıdaki Yazıcılar(Printers)'ı açıp yazıcı ekleme kısmından soldaki ağaçta ağ yazıcısı sekmesine tıklayıp ağı taramasını bekleyin. Yazıcı listede çıkarsa seçip sisteme ekleyin. Çıkmazsa soldaki ağaçta, ağ yazıcısı sekmesinin altında(tam hatırlamıyorum orada bir yerdeydi bilgisayar başında değilim) elle ağ yazıcısı ekleme yeri olması lazım. Oradan ip adresi girip taratabilirsin.
lbp6030 modelini görünce biraz tanıdık geldi. Muhtemelen aynı yazıcıydı, manjaro üzerinde aur vasıtasıyla kurlumunu yapmıştım.
Hakkınızı helal edin, anlatım.biraz kötü ve düzensiz oldu. Cepten ancak bu kadar oluyor :confused:

Selametle…

1 Beğeni

Dediğiniz gibi tekrar denedim. Canonun sitesinden aldığım driver vardı onu kaldırmadan sizin gönderdiğiniz dosyayı kurdum. Sonra Canon sitesinden aldığım driverleri kaldırıp sadece sizin gönderdiğinizi kurdum.
Pardus yüklü PC deki yazıcıdan “İşleniyor - Unable to connect to CIFS host, will retry in 60 seconds…”
Windows yüklü PC deki yazıcıdan “İşleniyor - Session setup failed: NT_STATUS_INTERNAL_ERROR”
şeklinde hata aldım. Pardus yüklü PC de takılı yazıcıya Windowstan bağlanıp çıktı alabiliyorum. Yazıcım Canon LBP 6030.
Pardus yüklü bilgisayara ağdaki Windowsta takılı HP marka yazıcıyı yükledim ve Pardustan paylaşıma açtım. Pardus yüklü başka bir bilgisayardan o bilgisayardaki HP ye bağlanıp Windowstaki HP yazıcıdan çıktı alabiliyorum :slight_smile: Bunu niye yaptım Pardus yüklü bilgisayarımda ağ ve yazıcı paylaşımı ile ilgili bir sıkıntı yok. Canonun verdiği driver ağ üzerinden çıktıyı desteklemiyor anladığım. Ya yazıcıları atacağız ya pardustan vazgeçeceğiz.