Xfce’nin daha stabil hızlı verimli ve kullanışlı olduğunu biz kullanıcılar da Pardus ekibide sürekli dile getiriyoruz. Basit problemler gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Görsel takıntınız yoksa Xfce kullanmaktan vazgeçmeyin. Yok görsel takıntınız varsa da DDE’den vazgeçmeyin uğraşın çözüm için. Mutlaka çözülecektir. Herkese kolay gelsin.
Sorduğum sorular bilgi eksikliğimden dolayı saçma gelebilir, kusura bakmayın.
1-) Login ekranındayken tty’a ya düşmek ne demek?
2-) Xfce’nin üzerinden Synaptic ile DDE kurulumu yaparsak anladığım kadarıyla grafiksel arayüz üzerinden tema seçer gibi DDE ile Xfce arasında geçiş yapamıyoruz değil mi
1-) Sisteme giriş ekranında (Kullanıcı adını seçip şifreyi girdiğiniz ilk ekran) komut girebileceğiniz konsol ekranı açmak demek.
2-) Bu kısaltmaların sonunda yer alan ‘E’ Environment (Ortam) demek. Yani XFCE ve DDE bir uygulamalar bütünü olan ortamlar. Sisteme giriş ekranında hangi ortama gireceğinizi grafiksel olarak seçebilirsiniz.
Xfce sürümü kurulu olan sistemime dde masaüstünü ekledim performanstan dolayı yeniden xfce ye dönüş yapmak için dde yi ve yan uygulamalarını tamamen kaldırdım fakat sistem açılırken https://drive.google.com/file/d/1IfJNJQAeaMjWalBrTcsWI2Tmr_GV42-w/view?usp=drivesdk bu ekranda kalıyor.Defalarca xfce masaüstünü yükleyip kaldırdım fakat sonuç alamadım.
Merhabalar!
Arkadaşım bilgisayarına Pardus 17.1 DDE kurdum.
Sonra XFCE’ye dönmek istedi. Bende bu konuda ki belirtilen komutları söyledim.
Login ekranında giriş yaparken bir kaç kere yanlış yazmış kullanıcı adını falan. Sonra (herhalde o terminal ekranından çıkmak için) bilgisayarı yeniden başlatmış ardından bu ekran gelmiş.