Ayrıca kurulamadığında neden olduğunu öğrenmek için ufak bir uçbirim penceresi yapılabilir. Kurulurken minimizede durur isteyen basıp açılan ufak pencerede olan biteni görebilir.
Yani illâ uçbirimi açıp sudo debins paketadi.deb yazmaya gerek kalmasın diye yazdım.
grafik arayüzde alt tarafa Detayları göster seçeneği koyulup bu linke tıklayınca komut satırını alta açsa görsek ne olup bitiyor fena olmaz aslında. windowsda dosya kopylayarken olan.
@eminfedar bey, yanlış anlamıyacağınızı bildiğim için rahatca belirtmek istiyorum. Lokal paket yönetiminin zorluklarıyla karşılaştıkca, pratik çözümlerle halletmeye çalışıyorsunuz ve ilerliyor da, bence güzel bir tecrübe , küçük topluluğumuz da geri bildirim yaptığında çok hoşuma gidiyor. Ancak yavaştan amerika yı yeniden keşfediyorsunuz o ayrı mesele, vaktiniz olursa gdebi ve deepin-deb-installer source larına pardus deposundan indirip bakınız. Çünki programınızı mükemmelleştirdiğinizde varacağınız nokta orası en azından hangi benzer yollar izlenmiş görebilir siniz. Deepin-deb-installer qt , gdebi gtk framework ü yardımıyla, her ikiside cpp projesi. Katkısı olacağı kanısındayım.
son kullanıcı için o scripti hazırlamakta çok karmaşık. Debins sadece deb uzantısını kurmak yerine ortak paket kurucu olsa ve .sh , . bin, .deb …Vb… gibi progragramların hepsini kuran bir alternatif olsa güzel olur diye düşündüm. Gdebi şuan sadece .dep kuruyor.
Gelen sayfada paketlerin olduğu kısımda sonu .deb ile biten paketi indir, paketi Debins ile açın, güncelle/update yazar. basın ve güncellenmesini bekleyin.
Kullandığınız sistem ve kullanıcı durumunuz nedir?
Kurulum esnasında .deb dosyalarını otomatik debins ile açmak için bir script çalışıyor, bu scriptte kullanılan “logname” komutu boş döndürdüğü için çalışamamış.
Pardus 17.3 DDE kullanıyorum. Normal kullanıcı, root değil, fakat kurarken parola soruyor. Deepin Package Manager ile hata verdi. Gdebi ile hata vermeden kurdu.
Program başlatıcı görünüyor ama tıklayınca açılmıyor. Bir .deb paketine çift tıklarsam o zaman açılıyor.