Deneyap Kart Pardus Uyumlu Web Agent İsteği

En azından sana dönmüşler, bana kimse dönmedi mailden :laughing:

İlk etapta Deneyap Blok şu adresten tüm deneyap kart modellerini programlayabileceğimiz .deb uzantılı bir paket indirebilmemiz gerekiyor. Bu konuda bir örneğe ihtiyaç var ise http://www.arduinoblocks.com/ taklit edilebilir. Kodlama ortamları nedeyse aynı. Coding with blocks ;) bağlantısından görüldüğü gibi diğer işletim sistemleri desteği de var, ben Pardus’ta denedim sorunsuz çalışıyor. ArduinoBlocks ile Arduino Programlama şu bağlantıda bunu daha önce göstermiştim.

TeknoFest harika bir organizasyon, ve bence Pardus’un yaygınlaştırılması ve reklamının yapılması için çok iyi bir fırsat. Madem milli teknoloji hamlesi diyoruz, o zaman tüm geliştirmeler Pardus üzerinde yapılmalı diye bir şart koşulabilir aslında. Proje raporlarında geliştirmelerin Pardus’ta yapıldığına dair ekran görüntüleri istenebilir. Zor değil.

Teknofest yarışmalarındaki Pardus hata bulma ve öneri yarışması, Pardus’un yaygınlaşması adına güzel ama yetersiz. Kullanmayan adam sırf hata bulmak için kurmaz bilgisayarına (çok nadir bence). Biz kullananlar da zaten bu forumda sıkıntıları ve önerileri yazıyoruz.

Perdus için bence bu deneyap kartlar çok iyi olur. Özellikle Raspberry Pi gibi içinde Ubuntu işletim sistemi olan kartlara benzer şekilde (büyük çaplı projeler için) içinde Pardus olan bir deneyap kart modeli olsa çok şahane olur. T3’de tanıdığın birileri varsa iletirsen çok sevinirim. Mailleri ne derece dikkate alıyorlar bilmiyorum.

Bu arada az önce Elazığ’da öğretmenlerle teknofest ile ilgili zoom toplantısı yapıldı. T3 vakfı Elazığ sorumlusuna durumu ilettim, not aldığını ve ilgililere ileteceğini ifade etti. En azında ileriki süreçlerde halledilirse milli teknoloji hamlelerine yeni bir hamle daha eklemiş oluruz. :grinning: