.desktop uzantılı dosyaların içeriği neden durup dururken değişiyor?
Hocam biraz daha ayrıntılı açıklarsanız bizde sorunuzu anlarız. Ne dediğinizi anlamadık. Kimsede böyle bir değişim olmayadabilir yani. Daha ayrıntı verirseniz yardımcı olmaya çalışalım.
Bu başlıklarda başkalarında da olmuş.
Gparted.desktop çalışmaz oldu.Mousepad ile açıp silinen yerleri elle düzeltmeye çalıştım olmadı.
uçbirimde
sudo apt-get remove gparted
sudo apt-get install gparted
yeniden yüklediğimde de gparted dosyasının içeriği değişmedi.
pardusu yeniden yükleyince düzeldi.
Bir hafta geçmedi bu seferde synaptic paket yöneticisi çalışmaz oldu.
mousepad ile açınca
Exec=synaptic-pkexec
Icon=synaptic
Terminal=false
Type=Application
Categories=PackageManager;GTK;System;Settings;
X-Ubuntu-Gettext-Domain=synaptic
kısmının silindiğini gördüm.
Sorun; kaldırma - kurma işlemi esnasında yarım kalan paketlerden kaynaklanıyor. Bu paketler yeniden kurulunca sorun çözülüyor.
Selam ve dua ile…
Hocam yani Pardus 17 çıktı ertesi gün kurdum. O günden bu güne hiç bir problem yaşamadım bununla ilgili. Her şey sorunsuz ve eksiksiz çalışmakta. .desktop dosyalarının içerikleri nasıl olur da değişir mantıklı bir açıklaması yok gerçekten. Bilmiyorum Cüneyt Bey ve Kaan Bey bu konuda ne diyecekler. Gerçekten bizim de başımıza gelebilir belki. Umarım tez zamanda çaresi bulunur.
sudo apt-get purge --remove programadi
sudo apt-get autoremove
Bazen program yapılandırma dosyaları, programı kaldırsanız dahi sistemde kalabiliyor, programı tekrar yüklediğinizde aynı ayarları kullanabiliyor. Programı kaldırdıktan sonra Ev/ Home dizinininde CTRL-H ile gizli dosyaları görünür hale getirerek, .config içerisinde ya da kullanılan programın adıyla oluşmuş ayar dosyasını/dizini de silmek gerekebiliyor. Programların kendi kendilerine ayar dosyalarını düzenlemeye, değiştirmeye çalıştığını düşünmüyorum, kullanıcının yaptığı bir eylem ile bağlantılı olabilir, bunu bularak çözüm aramak daha sağlıklı olacaktır.