Disk Bölümü Yardım

Windows kullanırken c ve d bölümlerim vardı 1 hafta önce c ye pardus kurdum d diski aynen duruyor şuan ama kilitli şifreyle girebiliyorum dosyaları açabiliyorum falan sorun yok ama dosya atamıyorum içine nasıl çözerim diğer linux sürümlerinde olmuyordu bu hata

sorunu daha önce yaşayan yada çözümünü bilen yok mu ?

Bu hata windows hibernate modundan çıkartılmadan sistemin kurulmasından kaynaklanıyor. Linux altından hibernate kapatılması şeklinde bir arama yapabilirsiniz.

Teşekkür Ederim. Sorun çözüldü

1 Beğeni

Sorun çözüldü ama bir kaç dk sonra yeniden başlattım bilgisayarı yine aynı hale geldi şimdi tekrar aynı işlemi yaptım ama artık olmuyor.

Sorunu daha önce nasıl çözmüşdünüz?

Selamün Aleyküm
Windows’u açıp başlatta Komut İstemi(cmd)'ni bulun ve sağ tuş tıklayıp Yönetici olarak çalıştır’ı seçin.
Açılan pencerede aşağıdaki komutları girin.

powercfg.exe /hibernate off
shutdown -s -t 0

Windows’da hazırda bekletme/derin uyku yani hibernate özelliği bu komut ile kapatmış olursunuz.
Pardus’da erişim engeliniz kalmış olur.

şuradaki konuya bakarak sizin dediğiniz şeyden sonra
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=264.0

Sorun hala çözülemedi :confused:

Şu şekilde denenebilir: diskinize ufak bir bölüm açın ve kaldırılan windows sürümünü oraya kurun ve açın. Komut satırını yönetici olarak açın ve powercfg.exe /hibernate off komutunu çalıştırıp tekrar kapatın. Windowsu kaldırın grubu tekrar kurun.

Bu çözüm windows kurulu olan bilgisayarlarda geçerlidir.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.

şöyle bi sorun var sanırım biosumdan kaynaklı dediğiniz gibi windows kurarsam linux’a erişemeyeceğim full baştan format atıp pardusu tekrar kurmak zorunda kalacağım önemli dosyalarımı seçip clouda atsam sonrada herhangibir tools ile bölümü silip tekrar biçimlendirsem bu şekilde düzeltme şansım var mı ?

isletim sistemi kurulu oldugu icin, diski bicimlendirirsen acilista hata verecektir ve iki isletim sistemini de kullanamayacaksin,tek yapman gereken pardusun tekrar temizini kurmandir