Dosya Kopyalarken Yarıda Kalma

Bu şekilde kalıyor 1-2 dk geçince kopyalama bitiyor buraya kadar 2-3 saniyede geliyor animasyonla alakalı bir sorun mu ?

Daha küçük boyutlu bir dosya kopyalayabiliyormusunuz?

Hayır sistemin çalışma tarzı ile ilgili, sync sonradan çalıştığı için (atomic kopyalamayı bölmemek için) son kademeleri yavaş olur.

Selamlar.

1 Beğeni

Onu devredışı bırakmanın bir yolu var mı?
Bölümleri bağlamadaki parametrelerle mi ayarlanıyor.
Özellikle acil zamanda kopyalama yaptığımda sıkıntı yaşıyorum.
Diski çıkar dediğimde veriyi yeni yazıyor.

Malesef, toplamdaki yazma hızı data boyutu ve usb cihazının hangi driver modülü ile çalıştığı (2.0, 3.0, 3.1 …) ile ilgilidir. Diski çıkar dediğinizde veriyi yeni yazmıyor arka plana atılmış olan senkronizasyon (sync), isteğiniz üzere ön plana alınıp hemen sonlandırmaya çalışıyor.

Kullanıcıya sunulan görsel hizmet (atılan dosyanın ,atılan konumda hemen belirmesi) aslında bir avantaj.

1 Beğeni

Peki neden böyle bir çalışma mantığı var. Sonuçta kopyalama komutunu vermişim, neden sonraya bırakıyor?:thinking:
O an yaptığında ne gibi bir sıkıntı oluşturuyordu ki böyle bir yöntem uyguluyorlar?

Hocam yanlış anlamayın kopyalama yapılmıyor değil, sadece virtual (sanal) olarak görsel öncelik sunuluyor. Genel manada yazma hızı data büyüklüğü, dosya sistemi yapısı ve usb cihazının desteklediği modül ile ilgilidir.

Örneğin;
200 MB bir dosyayı USB 2.0 bir cihaza ortalama 40 sn (~5 MB/sn) de atar. Görsel olarak tamamlanmış olarak gösterilir. (1 - 5 sn.) Bu özellik toplu dosya kopyalamada kopyalanan verilerin görsel olarak ayırt edilmesi, yapılan yanlış kopyalama işleminin geri almasını çok daha basit e indirgeyip son kullanıcı farkındalığına yardımcı olmak gibi bir çok faydaya sahiptir.

Fakat yok efendim ben tam (exect) zamanı görmek istiyorum diyorsanız sistem MOUNTOPTIONS ını isteğinize özel editleyebilirsiniz.

Sizin karşılaşmadığınız yada tecrübe etmediğiniz sorun veyahut tecrübeler sıkıntı yada sistem arızası olarak algılanmamalıdır.

Saygılarımla.

6 Beğeni

Eyvallah üstad, Allah(C.C.) razı olsun😊

1 Beğeni

geri açıklama için çok sağolun

1 Beğeni