Dosya Yöneticisini değiştirmek İStiyorum

Selamün Aleyküm . Ben thunar isimli dosya yöneticisini istemiyorum . İşletim sisteminde en ufak dosyası bile kalmıyacak şekilde silip başka bir uygulama kullanmak istiyorum . Daha önce bişiler denedim fakat . İlk başta çalıştı kapatıp açınca işletim sistemini hata verdi . Hata vermicek şekilde bana nasıl yapılacağını sırası ile yazarak anlatırmısınız . thunar isimide uygulamanın sembolünüde sevmedim değiştirmek istiyorum .

Thunar, xfce masaüstü ortamına ve onlarca eklenti yazılım parçacığına entegre bir yazılımdır. Kaldırmanız sorunlara sebep olur. Onun yerine başka bir dosya yöneticisini kurup ayarlardan varsayılan yaparak kullanmaya devam edebilirsiniz. Ben dolphin kurdum, thunar’ı kaldırmadım. Kenarda duruyor, bana bir zararı yok. Şu an telefonda olduğumdan tarif edemeyeceğim ama kolay bulursunuz; varsayılan yazılımlarla ilgili bir ayar yeri olacaktı. Oradan kurduğunuz dosya yöneticisini eklemeniz gerekiyor. Böylelikle her dosya yöneticisi simgesine ya da klasöre tıkladığınızda o kurduğunuz dosya yöneticisi açılacaktır. Hangi yöneticiyi seviyorsanız onu kurun.

1 Beğeni

Gnome masaüstü ortamında kullanılan Nautilus dosya yöneticisi var. Genelde tercih edilen ve sevilen bir dosya yöneticisi. Siz XFCE masaüstünü kullanıyorsunuz, onunla birlikte gelen dosya yöneticisi ise Thunar.

Nautilus’u terminale şunu yazarak kurabilirsiniz:

sudo apt install nautilus

Daha sonra uygulamalar menüsünde ikinci bir dosya yöneticisi olarak çıkacaktır.

Eğer Nautilus’tan memnun kalırsanız thunarı tamamen silmek için:

sudo dpkg -r --force-all thunar

Nautilus’tan resimler:

1 Beğeni

Emin Bey,
Gerçi bana yazmamışsınız , ancak çok yararlandım.
Sağolun.

Vasi

Önce istediğiniz alternatifi kurun, mesela:

sudo apt install nemo

Sonra bunu nemo varsayılan yapın.

Thunarı kaldırmak için buraya bakın.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.