Eba canlı ders uygulaması hata veriyor

Eba canlı ders uygulaması indirdim ama hata veriyor

1 Beğeni

EBA canlı ders uygulaması yalınızca Windows sistemler için tasarlanmış (gerçi zoom logosu yerine EBA logosunu basıyorlar. Sonra da “EBA Canlı Ders” uygulaması diye dağıtıyorlar). Açamamamız gayet doğal. Ancak şu script ile açmanız münkün;

3 Beğeni

EBA canlı ders uygulaması Pardusun yaygınlaşması ve daha fazla kişi tarafından kullanılması için bir fırsattı. Ama kullanılamadı. Çocuğum için canı dersi Pardus ile takip ederim derken bir de baktık ki sadece windows ile kullanılan bir uygulamaya mahkumuz.
Biz bu kafa ve uygulamalar ile Pardusu hayata geçiremez, yaygınlaştıramaz ve sürdüremeyiz. Neden EBA Canlı ders uygulaması Pardus ile çalıır şekilde tasarlanmaz ve ülkem insanı windowsa mahkum edilir? Umutlar heba edilir? Anlaşılır gibi değil. Elimiz mahkum windowsa devam. Çok üzgünüm, Pardus bilgisayarımda kurulu kalacak ama artık ayda yılda birkaç kere kullanırım herhalde sadece…

4 Beğeni

Her durumda ayakta durmak gerek. Benim gittiğim okul doğrudan Zoom ile yaptığı için EBA Canlı Ders uygulamasını hiç denemedim. Ancak forumda onu kullanmak için yapılmış betikler paylaşıldı. Onları denemenizi tavsiye ederim. Böyle şeylerde bir yolunu bulup, her şeye rağmen Pardus kullanmazsak her yeni yazılımda görmezden gelinmeye mahkum oluruz.

1 Beğeni

Scriptde şöyle bir açıklama var.
Bu arada scriptin çalışması için Zoom’un kurulumunun yapılmış olması gerekiyor

EBA canlı dersleri Zoom kullanıyor.
Bağlantı için kendi uygulamalarını kullanıyorlar, fakat Linux, Mac, Pardus vs. için destekleri yok.
Çok basit bir şekilde Zoom uygulamasını başlatmak yerine kendi logoları olan Zoom uygulamalarına yönlendirip,
ordan Zoom’u başlatıyorlar. Bunun yerine id ve token’i alıp direk Zoom’u başlatan bir script yazdım
ki Linux ve Mac kullanıcıları da bundan yararlanabilsin.

Talha kardeşim şimdi atacağım linke bakmanı söyleyebilirim sadece bu atacağım link eba sitesine javascript kullanarak linuxdaki zoomu kullanıyor yani bu linktekileri doğru bir şekilde yaparsan eba canli dersi linuxda açabilirsin . Linuxa Zoom Yüklemen Gerekli !!
Link:

İyi Dersler

YEĞİTEK tarafından yürütülmekte olan EBA sistemi Pardus ve Linux sistemlerde çalışacak şekilde geliştirilmemiş. Bu konuda taleplerinizi YEĞİTEK’e ve bağlı olduğunuz kurum müdürlüğüne iletirseniz bu konuda gelişmeler hızlanacaktır.

1 Beğeni

Eba Canlı ders için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilir siniz…

Bu iş betiklerle ne kadar pratik ve kullanılabilir olur acaba? Sıradan ev kullanıcısı betik nedir, nasıl kullanılır? nereden bilecek. Pardus bir devlet politikası ise asıl ilk başlanacak alan eğitim alanı değil midir? Hazır uzaktan eğitim gibi bir fırsat var Pardus için, canlı ders Pardus ile çalışacak şekilde neden hazırlanmaz? alaşılır gibi değil.

istersen benim çektiğim şu videoyu izle:

Bu işlem ile canlı derse her girmeye çalıştığında basit ev kullanıcısının halini bir izleyin diye bir video çekemedim malesef.

İki tıklama ile girmek varken neden bu işkence ile uğraşsın evdeki anne, baba, dede, hala, teyze vb. her seferinde…

1 Beğeni

Tekrar YEĞİTEK tarafından yürütülmekte olan EBA sistemi Pardus ve Linux sistemlerde çalışacak şekilde geliştirilmemiş. Bu konuda taleplerinizi YEĞİTEK’e ve bağlı olduğunuz kurum müdürlüğüne iletirseniz bu konuda gelişmeler hızlanacaktır.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.