Ekran görüntülerimizi paylaşalım!

Hadi beraber paylaşalım masaüstü görüntülerimizi:

basit ve yeni ubuntu

1 Beğeni

3 Beğeni

Pardus Gnome

Debian 13.1 KDE

3 Beğeni

Bu da benim masaüstüm. Pardus 23.4 XFCE

2 Beğeni

Pardus 23.4 Gnome Customized

3 Beğeni

Pardus 23.4 XFCE.

2 Beğeni

Arka plan harika! :smiling_face_with_three_hearts:
hani dokudur, renklerdir herşey kısaca

1 Beğeni

Hiç XFCE deneyimlemedim veya fazla detaylı görmedim ne biliyorsun XFCE konusunda ve sence nasıl bir DE?(bu arada güzel masaüstü, aslında herkesinki güzel)

2 Beğeni

Be bu masaüstü görselini @yazilimtek adlı arkadaştan edindim. Ona tekrar teşekkür ediyorum.

2 Beğeni

Xfce hakkında çok fazla bilgim yok. Bilgisayar eski olunca hafif olur diye tercih ettim. Görselliğe ve detaylara takıntılı olanlar için pek iyi bir masaüstü ortamı değil. Özelleştirme yapmayı bildiğin zaman çok güzel hale getirilebiliyor aslında ama işlevsellik olarak zayıf bir masaüstü ortamı. Kendi dosya yöneticisi, resim görüntüleyicisi gibi uygulamaları oldukça iyi sayılır.

Performansı oldukça iyi. Önceden kullandığım Windows 7 kadar hızlı. Boşta bellek kullanımı yaklaşık 1.5 GB oluyor. Yaklaşık 2 yıldır Pardus kullanıyorum şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadım.

Gnome kullanmadığım için Xfce ile arasındaki farklar hakkında daha fazla yorum yapamayacağım. Pardus 25 ile beraber Gnome’u deneyeceğim. Bakalım performans olarak Xfce’den ne kadar farklı olacak?

Duvar kağıdını isteyenler için: Pardus’un 100. yıl temasına ait. Forumda paylaşılmış oradan alabilirsiniz: