Ekran kararması

Merhaba;
Ben Pardus’u bugün yükledim kullanırken bir sorun yoktu ama sonra bilgisayarımı açık bırakıp başka bir işle uğraşırken sürekli ekran gitmesi olmaya başladı. Ekran tamamen kapanıyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Tuşlara bastım, kapatma düğmesine bastım uyku moduna geçti tekrar açınca hala ekran kapalıydı. Lütfen yardımcı olur musunuz ?

1 Beğeni

Selamün Aleyküm

2 Beğeni

Öncelikle Aleküm Selam.
Verdiğiniz kodların hepsini işledim. Ben bu sorunu halletim dün. Şu an yeni bi sorunum var. Yardımcı olursanız çok mutlu olruum. Herhangi bir oyun açtığımda çok fazla donmalar oluyor bunun da ekran kartını değil de intel hd graphics i kullandığı için olduğunu düşünüyorum. Ekran kartımı nasıl aktive edeceğim ?

1 Beğeni

Hocam yine @oktay454 arkadaşımızın dediği kodların çıktısını paylaşın tahminen birşey diyemeyiz fakat tüm driverların düzgün yüklendiği farzedip oyunun klasörüne gelin ve sağ tıklayıp uç birimde açın

daha sonra DRI_PRIME=1 ./dosyaadı örnek DRI_PRIME=1 ./0ad

bu şekilde dahili değil de harici ekran kartıyla açarsınız oyunu. Tabi bunlar sistemde herhangi bir problemin olmadığı farz edilerek yazıldı.

1 Beğeni

Hocam kararma problemini nasıl çözdüğünüzü paylaşabilir misiniz ?

1 Beğeni

Sorunu çözmüş değilim. Ama burada yaşanılan sorunu anlamak için bilgilere ihtiyacımız var. Önce onları edinmemiz gerekiyor.

Hocam kararma problemini nasıl çözdüğünüzü paylaşabilir misiniz ?

Sorunum video izlerken duraklama yaptım mesela yan pcde çalışıyorum haliyle uyku modu gibi deaktif olma süreci oluşuyor fakat geri açamıyorum açmak için bilgisayarı power tuşu ile kapatıp yeniden başlatmam gerekiyor o kararma bazen oluşuyor bazen fareyi ufak hareket ettirdiğimde düzeliyor
windowsda uyku modu için 20 dk harddisk için 30 dk gibi sürelerin bulunduğu kısım varya güç seçenekleri benim sorunum bunla alakalı sanırım pardusta nasıl çözümlerim yardımcı olursanız sevinirim

Sorun Çözüldü. Güç Yöneticisi içerisinde Genel kısmında değişiklik yapmışım sadece

“Ekran” bölümünde aşağıdaki değişiklikleri yaptığımda sorun çözüldü arama bölümüne güç yöneticisi yazınca geliyor. Ekranı aşağıdaki şekilde değiştirdiğimde de ekran hiç kararmadı.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 3 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.