Ekran kartımın bütün hafızası kullanılmıyor

1 gb olan ekran kartım 256mb görünüyor. İntel 512 mb o da 256 mb görünüyor. Şu anda toplamda 1.5 gb olması gerekirken 512 mb görünüyor. Ne yaptıysam olmadı. Nvidia’nın kendi driverını yükledim, bumblebee yükledim, nvidia-detect komutu ile uygun driverı bulup yükledim olmadı. Aksine her driver yükleyişimde taonga adlı oyun oynanmaz oldu. Bir çözüm yoksa hangi linux sistemini önerirsiniz ekran kartı konusunda sorun yaşamamam için?
Ekran görüntüsü_2021-02-08_21-15-44

1 Beğeni

Manjaro linux deneyebilirsiniz arc tabanlıdır oyun oynamak için özelleştirilmiş ayarlara sahip

Linux Mint’den iyimidir. Çünkü Linux Mint kullandım onda da bir sürü hata var. Mint’den kötüyse geçmeyeyim boşuna.

İnternette bu sorunu arattığımda, Arch tabanlı dağıtımlarda da aynı problem olduğunu gördüm. Aslında tam problem de olmayabilir bu. nvidia-settings programını açıp baktığınızda, doğru memory değerini görebilirsiniz.

Kurduğum sürücüleri sistem bir türlü görmüyor. Dolayısıyla nvidia settings çalışmıyor. Lİnux mint’de de 256 mb görünüyordu ama onda nvidia settings açıldığı için doğru değeri görebiliyordum.

Ubuntu’da software-properties-gtk uygulamasında “Additional Drivers” sekmesi var. Oradan Nvidia sürücüleri yüklenebiliyor veya farklı versiyon seçilebiliyor. Pardus/Debian’da da vardır belki.
image

Xubuntu’ya geçiyorum inşallah iyidir.

Kernel güncellemeyi de dene bence