Forum son güncelleme ile daha sade bir görünüme kavuşmuş bulunuyor.
Fakat bu arada son ziyaretimizden bu yana neler olduğunun kolayca görülebilmesini sağlayan “Yeni” bölümü yok olmuş sanırım. Bu çok faydalı bir işlev ve mümkünse bir şekilde korunması önemli bence.
DÜZELTME: Daha önce yoktu, şimdi “Yeni” ile birlikte asıl kastettiğim “Okunmamış” bölümü de yeniden karşıma çıktı neyse.
Mobile kullanım için bug’lar çözülmüş. Bu güzel birşey
Sadece yeni konular için kategoriler kısmında daha belirgin olabilir. Çünkü kategoriler denilince ben ilk yanlış anladım. Orası yanıltıcı bir bilgi olmuş.
Onu ben de farkettim. Mobilde “kategoriler” yazan yer aslında bir tür combobox. Onu en son diye değiştirince adı da değişiyor. Yani başlık değil.
Forum yazılımının son sürümüne geçmişler olay bu. Son sürüm iyidir. Öncekinde küçük bazı bug’lar vardı. Bildiğim kadarıyla bu yazılım ücretli. Bir arkadaşla forum sitesi kurmaya çalışırken biz de bunu kullanacaktık, ama ücretli olunca vazgeçtik.
Neden mor anlayamadım. Güzel olmuş ama çok renkliye kaçmış gibi. Gnome’yi andırıyor. Özellikle kenar yumuşatma da. Pardus’un ana bir rengi var mı? (accent color) Ek olarak efektler fazla gibi geldi gözüme.
Butonlar ve genel tema renginin pardus sarısı olması daha iyi olurdu.
Fakat an itibariyle bir sorunla karşılaştım. Az evvel bir başlık açtım ve maddeleme yapmak istedim. Saçmaladı. Çok uğraşmama rağmen yapamadım. Maddeleme uygulanmış alanı seçip butonla geri alamadım. Aldım, başka bir saçma şey oldu. Burada anlatamayacağım kadar karmaşık olaylar silsilesi sonunda pes edip, elle 1- 2- diye yazdım.
Pardus Forumu hazır bir Discord şablonun Türkçeleştirilmiş halinden ibaretse bunun gerçekleştirilmesi pek mümkün ya da kolay olmayabilir.
Yoksa, sağ alt köşeye veya sağ üst köşeye pardus.org.tr ve apps.pardus.org.tr adreslerine bağlantılar eklenmesi yararlı olur.
Forumun altyapısında kullanılan Discourse’u son sürümüne güncelledik bir çok güvenlik açığı, hata düzeldi bununla beraber. Hız ve devam ettirilebilirlik konusunda ise eskiden beri birikip gelen özelleştirilmiş temalar, eklentiler, eski haliyle bile uyumsuzluk çıkaran komponentler vs hepsini temizleyip Discourse’un yeni resmi temasına geçtik. Amacımız ve öncelik sıramız sırayla; güvenlik, hız, devam ettirilebilirlik şeklindeydi. Umarım hızlıca alışırız. Sorunları not alıp ilgilenmeye çalışacağız. Sabrınız, iyi niyetiniz ve olumlu olumsuz eleştirileriniz için teşekkür ederiz.
Halen daha şu sorun devam ediyor . Sessize aldığın hesapların açtığı konular gözüküyor . Konu içeriğine girip sessiz al diyince konu gizleniyor. Sessize aldığım hesapların konuları gözükmemesi gerekir bana . Bu düzeltilmemiş .