Fotoğraftan Dosya Tarama

Telefonlarda kullandığımız fotoğrafları otomatik kırpıp taranmış belgeye dönüştüren uygulamaların Linux (Pardus) alternatifi var mı?

1 Beğeni

şöyle bir anlatım vardı:

2 Beğeni

malesef bana kolay yol lazım

1 Beğeni

Taranmış belgeden kastınız nedir? Resimleri tarayıp OCR ile metne mi dönüştürmesi yoksa çektiğiniz resimleri sadece kırpmak mı?

1 Beğeni

Ocr’ı kastetmiyorum. Fotoğrafı çekilmiş belgeyi tarayıcıdan taranmış gibi otomatik kırpıp arkasını beyazlatıp kontrast vererek düzenleyen programlar var. Telefonunuzun uygulama mağazasına cam scan gibi bir şeyler yazarak örneklerini görebilirsiniz. Whatsapptan gelen belgeyi indirip birlikte aç diyerek kolayca o programda düzelttikten sonra sisteme yüklemek istiyorum.

Bunu yapan program var mı? Bu da çok işimize yarar. :slight_smile:

Resmi yerlerde kullanmak için çok güzel olur bu. Evrakları resim çekip atıyorlar. Aslını getirene kadar evraklarda sıkıntı yaşıyoruz. Böyle bir program varsa çok güzel olurdu.

OCRFeeder diye bir uygulama var. Çeviri yaparken denk gelmiştim. Tarayıcı olmadığı için nasıl çalışıyor diye pek üstünde düşünmedim.

Pardus mağazasında gscan2pdf uygulaması var.

Aynı şekilde gImageReader diye bir uygulama daha var.

En azından 1 tanesinin Pardus depolarında bulunduğuna eminim. Diğerleri Flatpak olarak kurulabiliyor.


OCRFeeder türkçe metinde denedim. Resim olarak eklenebiliyor. İlgili bölgeyi seçtikten sonra ocr olarak metni dönüştürebiliyor. Arayüzü çok da alışıldık gelmedi.

1 Beğeni

@yusufsunetci evet evrakı adam akıllı yazdırır sisteme de adam akıllı yüklerdik. Millet önemsemeden saçma sapan çekip yolluyor malesef… Pardus için çok gerekli bi program. Hızlı açılan basit bir android emülatör olsa aslında onun üzerinden Android uygulamaları bu iş için pardusta kullanılabilir

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.