Grub onarma ve Windows'u görme

İyi günler,

Buna benzer bir başlıkla girilen konu kapandığı için yeni konu başlığı açtım.

Orada söylenenlerin hepsini yaptım, başarıyla onarıldı diye bildiri de aldım. Ancak hâlâ Grub’ta Windows’u görmüyorum. :frowning:

Yapılabilecek başka bir şey var mı?

Rapor çok uzun olduğu için buraya alamıyorum.

Teşekkür ediyorum,

Hangi başlıkta hangi işlemleri gerçekleştirdiniz? Paylaşır mısınız?

Selamün Aleyküm

Bu komutu uçbirimde çalıştırıp bilgisayarı yeniden başlatın ve Grub ekranında Windows görünüyor mu kontrol edebilir misiniz?

sudo apt install os-prober -y && sudo update-grub2

1 Beğeni

Selam,

windowsu sorunsuz kurduysan Grub-bootloderi pardus üzerinden güncellemen gerekir. Ayni Zamanda pardus ile Windows arasinda secim yapanilmek icin grub da bir zaman ayarinin olmasi lagzim.

1.) Grubta Zaman ayari. Terminal acip. sudo nano /etc/default/grub yazin burdan Grubun ayarlarina ulasirsin simdi:

GRUB_DEFAULT=0
GRUB_TIMEOUT=0

Bu ayarlarin hepsi sifir daysa 5 saniyeye getir yani. sifirin yerine bes yap ardindan kaydet ve cik nano editor den.

2.) Grubu güncellemek icin sudo update-grub yaz bir terminale. Bittikten sonra reboot yaz ve bilgisayari yeniden baslat. simdi Windows cikmasi gerekir. Windowsun cikip cikmadigini grubu güncelledigin zaman windows diye bir yazi cikarsa ordan da anliya bilirsin.

bu kadar, simdi windowsu baslat, ama unutma pardus windowsa 10 ceker :wink:

selamlar.

2 Beğeni

Selamun Aleyküm, kardeş çok yakın bir zamanda ben de bu sorunla uğraştım. Forumda arama yapınca Boot Repair ISO adlı yazılımın bu sorunu çözdüğünü okudum ve uyguladım, sorunum ortadan kalktı. Aşağıdaki adımları uygulayabilirsin.

Temin edilmesi
### 1. seçenek: Boot-Repair-Disk canlı DVD/USB

|300x225

Boot Repair’in canlı DVD/USB sürümünün masaüstü ekranı ve Boot Repair penceresi

Kendinize bir Boot-Repair-Disk canlı DVD’si ya da canlı USB belleği hazırlamak isterseniz bunu için sırasıyla şu adımları takip ediniz:

** Boot-Repair-Disk’in .iso uzantılı güncel kalıp dosyasını indirin (750 MB)*
** İndirdiğiniz kalıbı bir USB belleğe ya da DVD’ye yazdırın. DVD’ye yazdırırken dosyayı doğrudan yazdırmayın, kullandığınız disk yazdırma programındaki “Kalıbı CD/DVD’ye yazdır” vb. seçeneği kullanarak yazdırın. USB belleğe yazdırmak için ise Windows ortamında Rufus yazılımını, Ubuntu ortamında ise Başlangıç Diski Oluşturucu yazılımını kullanabilirsiniz.*
** Bilgisayarı, hazırladığınız bu USB bellekten ya da DVD’den çalıştırarak açın (bkz. Bilgisayarı CD/DVD ya da USB bellekten başlatmak).*

Artık Boot-Repair-Disk’in masaüstüne ulaşmış durumdasınız. Masaüstü açıldıktan bir-iki dakika sonra otomatikman Boot Repair penceresi karşınıza gelecektir. Bu pencerede doğrudan " Recommended Repair " (Önerilen onaarım) seçeneğine tıklayarak sık karşılaşılan açılış problemlerinin onarılmasını sağlayabilirsiniz. Eğer programın gelişmiş seçeneklerine ulaşmak isterseniz " Advanced Options " seçeneğini kullanabilirsiniz.

Kaynak: Boot-Repair - Ubuntu Türkiye Wiki

1 Beğeni

Sisteminiz EFI ise aşağıdaki linkte ayrıntılı şekilde adımlarını anlattım. Atlamadan yaparsanız ve dikkatli olursanız işe yarar.

Yok normal sistem ise o zaman zaten Windows kendisi eklenir. Sıkıntı çıkarmaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

2 Beğeni

Linkteki Eğer Grub ekranına Windows gelmiyor ise işlemlerini gerçekleştiriniz;

Windows - Pardus 17 Dual Boot

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.