Hangi Pardus Sürümü Daha İyi?

İlk öncelikle merhaba.
Pardus’un KDE, XFCE ve Gnome sürümlerinin olduğunu biliyorum. Benim bilgisayarımda pardusun gnome sürümü var. Bu sürümlerden hangisi daha iyi ve farkları ne acaba?

(Bu arada hepsine baktım pardusun Gnome ve XFCE sürümünün nasıl indirildiğini biliyorum ama KDE nasıl indirilir bilmiyorum. Kendi sitesinde bulamadım. Buna da değinirseniz sevinirim.)

2 Beğeni

Temelde hepsi aynı. Sadece masasütü yöneticisi ve bunun size sağladığı görsellik farklı. Donanımınıza hangisinin daha hafif veya ağır geldiği farklı.
KDE sürümü diye bir şey yok. Yani KDE’li bir İSO kalıbı çıkmıyor, siz isterseniz XFCE veya Gnome iso’su ile Pardus’u kurduktan sonra depodan KDE masaüstü paketlerini kurarak KDE li Pardus kullanabiliyorsunuz.

4 Beğeni

Selâmün Aleyküm
@sezmen in de dediği gibi KDE isosu bulunmamaktadır fakat KDE’yi kullanmak için aşağıda çok güzel anlatılmış bir yazı var. Adım adım uygulayarak kurabilirsiniz. Ben bu yazıyla kurmuştum KDE’yi.

(Bu arada Kde’nin bazı sorunları olduğu için isosu çıkarılmamıştı diye hatırlıyorum. Ben kullandım, kullanımınızı etkileyecek pek hata yok ama Pardus’un hedefi kararlılık olduğu için bu iso oluşturulmamıştı.)

Saygıyla

3 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.