İki işletim sistemi olan pclerde sorunlar

Öncelikle herkese teşekkür ederim
Pardus’u çok sevdim basta biraz zorlandım ama üstesinden geldim
bir bilgisayarda iki işletim sistemi kurdum Windows ile Pardus sorunsuz bir şekilde baya inceleme fırsatım oldu ama windowsta vürisler vardı bende windowsa format atmak istedim ve attım başlangıçta bana sorardı pardus mu windows mu o menü gelmiyor direk windows açılıyor yardımcı olursanız çok sevinirim ilk kez bir foruma üye oluyorum yanlış bişey yaptıysam hakkınızı hellal edin

1 Beğeni

Windows’un Pardus’un bulunduğu dosya sistemini tanımamasından dolayı bu sorun kaynaklanıyor. Bunun için https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=99.0 linkindeki konuya göz atabilirsiniz. Kurulum yaptığınız Pardus’ta dosyalar ve ayarlar olduğu gibi duruyor.

1 Beğeni

Kısaca cevap vermek gerekirse önce Windows sonra Pardus kurmanız gerek.

Grub tekrar yüklemek için Pardus yükleme belleğiniz ile Pardus çalışan açarak linkteki programı kurmanız,

çalıştırdıktan sonra Dosya Menüsünden > MBR 'ye yükle ile windows ve pardus yüklediğiniz hddyi yazarak yüklemeyi deneyebilirsiniz (örnek = /dev/sda gibi)

1 Beğeni

Hasan Bey;

https://forum.pardus.org.tr/search?q=boot%20repair

2 Beğeni

soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ( cüneyt ulusoy ve hasan ) benim kafa basmadı
ilk olarak pardusum kurulu olan diski ve takas alanını biçimlendirsem ext4 dosyasını ntfs yapsam bu diskleri tekrar c ye birleştirsem sonra iki işletim sistemi forumda anlatıldığı gibi bastan yapsam olur mu

2 Beğeni

Daha önce Pardus kurduğunuz disk bölümüne tekrar Pardus kurabilirsiniz. Diskleri sil birleştir tekrar böl yapmadan, hiç uğraşmadan Pardus içerisinde önemli dosyalarınız yoksa kuruluma geçin daha önce kurduğunuz gibi kurun. Tabii bunu windows kurarken sadece windows yüklü eski bölümü kullandığınızı varsayarak yazıyorum.

1 Beğeni

cüneyt bey teşekkür ederim çok hızlı bir şekilde cevap verdiğiniz

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.