pars
(pars)
Ağustos 2, 2020, 10:55öö
15
pardus mağazada firefox yüklemek istediğimde “Bir şeyler rast gitmedi” uyarısı geldiği için kuramamıştım.
dizin içerisinden firefox ikonuna basıp “çalıştır” diyerek çalıştırıyorum şu anda. fakat sistemde vivaldi tarayıcı ve pardus mağazadan yüklediğim “web” isimli bir tarayıcı var. uç birimde bunların komutlarını girdiğimde de “komut yok” uyarısı alıyorum.
deruni
(Metin Zorlu)
Ağustos 2, 2020, 11:36öö
16
Peki firefox-esr komutu çalışıyor mu?
pars
(pars)
Ağustos 2, 2020, 1:26ös
17
O da çalışmıyor hocam. Sistemde firefox esr de kurulu değil zaten diyeceğim ama kurulu olan vivaldi, web tarayıcı da çalışmıyor ki. Nasıl bir sorun varsa artık.
deruni
(Metin Zorlu)
Ağustos 2, 2020, 2:32ös
18
Ben de Firefox son sürümü kullanıyorum.
/usr/lib/firefox/firefox
Bu komutla konsoldan başlatabiliyorum. Bir zaman önce kurulu gelen firefox-esr yerine kurmuştum. Siz de Firefox kurulu dizinde terminali açıp, çalışır dosyayı komutla yürütebilirsiniz.
Çökmeden sonra da hata verirse görebilirsiniz.
pars
(pars)
Ağustos 2, 2020, 3:44ös
19
Masaüstümde firefox adında bir dizin var. Şöyle ki:
Gerek masaüstü dizini içerisinde gerekse firefox dizini içerisinde uçbirim açıp firefox yazıyorum. Çıktı şu şekilde:
Yanlış yaptığım bir şey mi var acaba ?
deruni
(Metin Zorlu)
Ağustos 2, 2020, 4:03ös
20
Bulunduğunuz dizinde çalıştırmak için:
./firefox
böyle olmalı. Yani firefox dizininde.
1 Beğeni
pars
(pars)
Ağustos 2, 2020, 8:53ös
21
Dediğiniz gibi yaptım. Firefox tarayıcıyı kullanırken aşağıdaki hatalardan defalarca döndürdü.
@pardus :~/Masaüstü/firefox$ ./firefox
[Child 10348, MediaDecoderStateMachine #1 ] WARNING: Decoder=7fd12bd25800 Decode error: NS_ERROR_DOM_MEDIA_FATAL_ERR (0x806e0005) - RefPtrMediaSourceTrackDemuxer::SamplesPromise mozilla::MediaSourceTrackDemuxer::DoGetSamples(int32_t): manager is detached.: file /builds/worker/checkouts/gecko/dom/media/MediaDecoderStateMachine.cpp, line 3470
Fakat henüz çökmedi. Bu hatalarla çalışmaya devam ediyor…
Paylaştığınız hatalar genellikle sorunlu video kart sürücülerinden kaynaklanır. Hız ile ilgili problemler de bu yüzden olabilir.
$ sudo dmesg | grep “error”
Çıktısında video kart ile ilgili bir hata var mı kontrol edebilirsiniz, gerekiyorsa uygun sürücüleri kurmanız gerekir.
Kolay gelsin
1 Beğeni
deruni
(Metin Zorlu)
Ağustos 3, 2020, 6:52öö
23
Bu kod çalışmaz sanırım. Esc tuşunun altındaki tuşa (aslında den den karakteri) basarak error yazısını tırnak içine almalı.
Bazı editörler, sık kullanılan bu karakteri kendiliğinden çift tırnak karakterine çeviriyor.
Bu yazılış doğru olsa gerek:
$ sudo dmesg | grep "error"
Blok-Alıntı değil Önceden Biçimlendirilmiş Yazı kullanın, @ibrahim.ari şöyle simgesi olanı kullanın: </>
pars
(pars)
Ağustos 4, 2020, 7:49öö
24
Dediğiniz gibi bir önceki arkadaşın bahsettiği komut çalışmıyor. Şöyle bir çıktısı oldu sizin düzelttiğiniz komutun:
[ 8.017417] EXT4-fs (sda1): re-mounted. Opts: errors=remount-ro
deruni
(Metin Zorlu)
Ağustos 4, 2020, 10:28öö
25
Anladığım kadarıyla bu bir hata değilmiş. Bakınız .
Aynı komut bende de benzer çıktı verdi:
[ 7.470822] EXT4-fs (sda1): re-mounted. Opts: errors=remount-ro
1 Beğeni
pars
(pars)
Ağustos 5, 2020, 8:59öö
26
Evet, endişe etmenize gerek yok denilmiş bu çıktı için.
deruni
(Metin Zorlu)
Ağustos 5, 2020, 10:17öö
27
Firefox uçbirimden çalışırken çökme olduğunda verdiği/vereceği hata mühim sanıyorum.
pars
(pars)
Ağustos 8, 2020, 1:24ös
28
Bugün şöyle bir hata vererek çöktü hocam :
Bir alakası var mı bilmiyorum ama genelde Android Studio ile çalışırken çöküyor sanki…
deruni
(Metin Zorlu)
Ağustos 8, 2020, 4:34ös
29
Şunu deneyelim:
Firefox son sürümü indirin ve firefox’u sıfırlayın. İlk mesajda link vermiştim.
Kullanıcı profilinizi yenileyin .
kopyala/yapıştır değil de yazmanız daha sağlıklı her zaman
pars
(pars)
Ağustos 12, 2020, 9:28öö
31
Yeni malzemeler sipariş ettim. (SSD vs) Gelince Pardus u da, firefox u da, diğer programları da yeniden kurma imkanım olacak.
Umarım aynı sorunla karşılaşmam. Çok can sıkıcı oluyor gerçekten.
Gelişmeleri paylaşacağım.
Bekir
(Bekir)
Ağustos 12, 2020, 6:04ös
32
pardus deepin açılışta şifre girdiğin yerde wayland xorg seçeneği var mı?
varsa xorg seçeneği ile başlat pardusu.
wayland hiç denemediğim için bilmiyorum.Ama bazı programlar wayland ile uyumsuz oluyormuş.
Sorunun temel cozumunu bilmiyorum fakat Firefoxun Flatpak surumunu kurmayi denediniz mi ?
Denemediyseniz
sudo apt install -y flatpak
flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub org.mozilla.firefox
Ilkkez flatpak kuruyorsaniz bilgisayarinizi yeniden baslatin.