pardus deepin açılışta şifre girdiğin yerde wayland xorg seçeneği var mı?
varsa xorg seçeneği ile başlat pardusu.
wayland hiç denemediğim için bilmiyorum.Ama bazı programlar wayland ile uyumsuz oluyormuş.
Bugün SSD yi takıp Pardus 19.3 XFCE (64-bit) kurulumu yaptım. Masaüstüne gelir gelmez ilk yaptığım şey sistemdeki firefox tarayıcısını çalıştırmak oldu ama malesef açılmadan çöktü. Bir daha bir daha denedim ancak kendine geldi. Mozillanın sitesine gidip son sürümü yükleyeyim dedim. O da çöktü. Şimdi firefox tan yazıyorum ama aklına eserse çökebilir.
Daha önceki mesajlarımda Android Studio ile çalışırken çökmelerin olduğundan bahsetmiştim ama henüz sistemde Android Studio yokken de çökmeler oldu. Üstelik bu çökme sorunu Firefox tarayıcısına özgü değil. Vivaldi ya da Chrome da çöküyor…
Ayrıca Android Studio nun son sürümünü kurup çalıştırmak istedim. Malesef o da açılmadı henüz.
evet.
deepin ile girince echo $XDG_SESSION_TYPE bu kodu terminale yazıp dene wayland çıktısı alıyorsan,bilgisayarı kapatıp default Xsession ile gir.
aynı kodu yaz.Çıktısı X11 olmalı.
X11 de çökmemesi lazım firefoxun.
@pars Bilgisayarınızın donanımında bir problem olabilir mi? Başka dağıtımlarda ya da Windows’da da aynı çökmeler oluyor mu? Firefox’ta about:support adresinde Grafikler kısmına bakın, driverler ve opengl versiyonu doğru mu? Diagnostics kısmındaki değerlere bakın etkin olmaması gereken bişey tarayıcının çökmesine neden oluyor olabilir. Ayrıca yine about:support sayfasında Güvenli Modu(safe mode) deneyin orada da çöküyorsa bilgisayarınızda bir sorun olabilir. RAM testi yapın memtest86 ile sorun muhtemelen RAM’de .