İsocu (Dosyalarınızdan Sınırsız iso yapın)

:dvd: isocu - Modern ISO Oluşturma Aracı

isocu, Linux (Pardus/Debian) sistemler için geliştirilmiş, klasör ve dosyalarınızı tek tıkla ISO formatına dönüştüren, modern arayüzlü ve kullanıcı dostu bir araçtır.

Özellikle Windows/Linux uyumluluğu (Joliet/RockRidge) ve büyük dosya desteği (UDF) ile standartların ötesinde bir çözüm sunar.

:camera_flash: Ekran Görüntüleri

:rocket: Özellikler

• :open_file_folder: Akıllı İsimlendirme: Türkçe karakter, boşluk veya parantez içeren dosya isimlerini bozmadan ISO standardına (ISO 9660) uygun hale getirir. (Çok uzun isim olursa uyarı verir dosya isimlerini kısaltın)

• :floppy_disk: Büyük Dosya Desteği (UDF 2.60): 4 GB üzerindeki dosyaları (oyun setup dosyaları, veritabanı yedekleri vb.) sorunsuz işler. (Max 100 gb)

• :dvd: Bootable ISO: Önyüklenebilir (Bootable) ISO oluşturma desteği.

• :closed_lock_with_key: Checksum Hesaplayıcı: Oluşturulan ISO’nun doğruluğunu SHA256 ile kontrol etme aracı.

• :desktop_computer: Modern Arayüz: PyQt6 ile geliştirilmiş, sürükle-bırak destekli, karanlık mod uyumlu (Dark Theme) şık tasarım.

• :arrows_counterclockwise: Arkaplan İşlemleri: ISO oluşturma sırasında arayüz donmaz, sistem tepsisine (System Tray) küçülebilir.

• :penguin: Linux & Windows Uyumu: Oluşturulan ISO’lar hem Linux (Rock Ridge) hem de Windows (Joliet) sistemlerde sorunsuz çalışır.

• :zap: Tek Pencere (Single Instance): Uygulama zaten açıksa, ikinci kez tıklandığında yenisini açmaz, mevcut olanı öne getirir.

:package: Kurulum

web sitemden tarikvardar.com.tr ya da www.github.com/tvardar indirebilirsiniz.

Yöntem 1: .deb Paketi ile Kurulum (Önerilen)

Releases sayfasından en son .deb paketini indirin ve kurun:

sudo dpkg -i isocu_1.0_amd64.deb

Yöntem 2: Kaynak Koddan Çalıştırma

# 1. Depoyu klonlayın
git clone https://github.com/tvardar/isocu.git
cd isocu

# 2. Sanal ortam oluşturun ve aktif edin
python3 -m venv venv
source venv/bin/activate

# 3. Bağımlılıkları yükleyin
pip install -r requirements.txt

# 4. Çalıştırın
python3 main.py

:hammer_and_wrench: Kullanılan Teknolojiler

• Python 3
  • PyQt6 (GUI)
  • pycdlib (ISO İşlemleri)
  • Pillow (Görsel İşleme)
  • Requests (Güncelleme Kontrolü)
  • PyInstaller (Paketleme)

:balance_scale: Lisans

Bu proje MIT Lisansı ile lisanslanmıştır.

:man_technologist: Geliştirici

Tarık Vardar - Web Sitesi | GitHub

6 Beğeni

Programı Pardus 25 üzerine kurdum ancak iso oluştur dediğim zaman kapanıyor ve herhangi bir iso oluşmuyor bilginize.

mkisofs -o filename.iso path/to/source_directory
```sıkıntısız iso oluşturuyor....

Ben sıfır bilgisayarda (az önce sıfırdan formatlanmış) sadece deb paketini indirip kurunca bile çalıştı.

Ama tabi ki inceleyelim. Pardus 25 kullanıyorsunuz olarak okudum, Masaüstünüz nedir ? Xfce Gnome Kde vb ?

Pardus 25 Xfce masaüstüm

Bu video uyumsuzluklar konusunda işinize yarayabilir.

İçerik, sakıncalı ifadeler ve ithamlar içerdiği zannedilebilecek yapısından dolayı sonradan tarafımdan silinmiştir.

Özür dilerim.

Yusuf İPEK 'in geçmişine dair bilgim yoktu, çok şaşırdım.

Sildim hocam.

Kendisi çok “zeki” bir arkadaştır. Yanlış anlayıp bizi zor durumda bırakmasın.

(gönderi yazarı tarafından silindi)

Herhangi hakaret ya da suç teşkil edecek bir şey yazmadınız ki, sorun yok. Yusuf’un videolarını bende aslında keyif ile izliyorum, kaldı ki ondan başka da video platformlarında popüler şekilde linux ağırlıklı içerik üreten de yok sanırım. (Onun kadar istikrarlı şekilde anlamında yazdım)

Ben de kötü içerik üretir, kötü biridir demek istemedim arkadaşlar. Olay şu: Modlarla anlaşamayınca bizleri mahvetti.

İçeriklerine gelince, onun anlattığı konuların hepsine hakim olamasam da, 5-10 dakikada internette, linux forumlarında, makalelerde, bloglarda zaten o bilgileri fazlasıyla okuyabilirsiniz. Video formatı daha fazla zamanınızı alır sadece. Ama hazır ve görsel veri olduğundan insan daha çok onu tercih ediyor.

@tarik.vardar hocam bu isocu’yu biraz geliştirebilir misin? Mesela var olan bir isoyu açtım, içerikte editlemeler yaptım (OS isosu). Daha sonra düzgünce tekrar iso yapmayı destekliyor mu?

Forumda bir arkadaşla dağıtım paketlemeye yarayan bir program üzerinde çalıştık. Arayüz çok karmaşık ve kafa karıştırıcı olunca bunu biraz editleyelim dedim. Kendisinin işleri çıkınca (bazı firmalara yazılım üretiyor ve bakımını yapıyor) ara vermek zorunda kaldık. Mesela ben bir Canlı İso yapmak istiyorum. Parted Magic gibi bir iso vardı, parayla satılıyor. Onun daha iyisini yapasım var. Bu konulara çok hakim olmadığımdan yapamıyorum. İşimi kolaylaştıracak yazılımlara ihtiyacım var.

Var olan yani bootable yapılabilir (içerisinde isolinux.ben, boot.bin , efi.img, efiboot.img gibi) dosyalar zaten mevcut isonun içinde olduğundan sorun yok.

Böyle bir iso yu açıp, içerisine dosya ekleyip, ekrandaki “Önyüklenebilir Bootable ISO yap” seçtiğinizde sıkıntı çıkmayacaktır.

Tarık şimdi deneyebildim bir problem yok benim ıso yapmak istediğim klasör ile ilgili bir problem varmış o klasör adı windows şeklinde kaldığı için problem olmuş.Kolay gelsin…
şöyle klasör adı Eca \ Vrt\ Disk\ şeklinde olunca…

Tamam sorun olmamasına sevindim, zaten ne teorik ne pratik olarak sorun olmaması lazım dı. Güle güle kullanın.

Programın aslında farkı diğer programlar max 4gb gibi bir dosya sınırı koyuyor, bu da oyun vb iso yapmak isterseniz bizi kısıtladığından işe yaramıyordu.

Şu an en azından temiz bir şekilde reklamsız, şirketsiz, 100 Gb boyutuna kadar dosyaları saniyeler içinde iso yapabiliyor.

Ben aslında kendi ihtiyacım olduğundan yapıp paylaştım, umarım faydalı olur.

Benim de bütün programlarım kişisel ihtiyaçlardan doğuyor genellikle.

Sonra diyorum ki başkalarını da düşünmek lazım.

Yakında mükemmel birşey gelecek.

Coming soon…

1 Beğeni

Elektrik Elektronik bilgim yok ama muhtemelen faydalı bir şey gelecek, sabırsızlıkla bekliyorum.

1 Beğeni