Ağaçlar oyunumun en değerli objeleri ve onların görünürlüğünü bu kadar bile azaltmak aslında istemediğim bir şey, ama “yarı şeffaf” olma değerlerinden memnunum.
Ağaçları yarı şeffaf yapma sebebim oyundaki toptu! Oyuncu karakteri ağaçların arkasında görünmese de kontrol edebiliyor. Fakat ağaçların arkasında topu kaybedince bulmak zor oluyordu. Ayrıca ileride bazı canavarlar ağaçların arkasında kalabilir ve yine sıkıntı çıkabilirdi.
Dik kayayı tam şeffaf yapmayacağım! Zâten videoyu kaydettikten hemen sonra koddan eski hâline getirdim. Henüz oyunda ev gibi bir iç mekân olmadığı için, kodu denemek için onu kullandım. Dışarıdan ev görünecek, kapıdan içeri girince ön duvarlar kaybolacak! Duvarların da ağaçlar gibi yarı şeffaf olup içeriyi bulanık göstermesini istemedim.
Nesne arkasına görünmez duvar örme yada haritaya görünmez duvarlar koyma bu oyunda henüz gerekmedi, ama kodu var. Onun kodu 395 oyun ilk yapıldığında 64x64 pikseldi ve sanırım o görünmez engel boyutları hâlâ öyle kaldı!
Oyunda dikkayanın arkasında kullandığım “kaya.png” objesi de aynı boyutlarda ve aslında o dikkayanın kendisinin küçültülüp yukarıdan basılmış hâli! Onu oyunda çok kullandığım için ve dik kayanın arkası görülmediği için önemsemeden kullandım.
Oyunda ayrıca “durdur.png” var. o da görünmez tamamen şeffaf bir görsel. Onu ağaçların gövdelerinin çarpılabilir olması için yapmıştım. Onun boyutu o yüzden çok küçük, ağacın gövdesinin kalınlığına yakın 16x8px boyutunda. Fakat ağaçların gövdelerinin çarpılabilir olmasını istemedim!
Oyunlarda şunu fark ettim ki ağacın gövdesi karakterin gövdesinden daha geniş olmadığı zaman içinden geçip gitmek İnsanı rahatsız etmiyor!
Sanki hafifçe yan dönmüş ve geçmiş gibi normal kabul ediliyor!
Fakat ağacın gövdesi karakterinkinden daha kalın olduğunda içinden geçmek bakan kişiyi rahatsız ediyor ve bozukluk ve hata gibi algılanıyor!
Şu andaki oyuna ekli tek ağacın gövdesi ince olduğu için onu çarpılabilir yapmadım.
Eğer dikkaya kadar geniş olsaydı yapacaktım.
Yapay Zekâya hitâbet konusuna gelirsek.
İnsan karşısında çocuk varken çocukla çocuk oluyor.
Bu da onun gibi bir şey.
İnternette bir bayan vardı. Videosunda çıldıran robotların videosunu izleyince “her seferinde yapay zekâya teşekkür ettiğim için memnûnum. Bir gün dünyayı ele geçirirlerse bunu dikkate alırlar umarım” deyip gülmüştü! ツ
Kibarlıktan zarar gelmez. Aslında bana bu imkânı verenlere teşekkür ediyorum.
Yapay Zekâlar birer araç ve bir takım gizli yada açık sinsi sebepler yüzünden bunu kullanmama izin veriyorlar! İhtiyacım olduğu için onların gerçek niyetleri ne olursa olsun imkanı verenlere teşekkür etmek bana doğru geliyor. Nankör olmak iyi bir şey değildir.
Google’a teşekkür edebilirim, ama sahibi olduğu kölesi, programı, aracı olan Gemini AI’a teşekkür etmek bana daha doğru geliyor.
Aslında kurtulamadığım tek global şirket Google kaldı!
Diğer hepsinden büyük ölçüde kurtuldum.
O yüzden de Google’e teşekkür etmeyeceğim!
Oyununuzu görmeyi bekliyorum.
Mastodon’da piksel grafik işler yapan bir çok amatör ve profesyonel var.
Hârika işleri var. Onları görmek çok hoş oluyor.
Piksel grafik severim.
Kan Gao’nun "To The Moon"u bir seviye daha yüksek bir piksel grafik şâheseridir, ama en sevdiğimdir.
Son oyunu haricinde sanırım hepsi bende var. Son oyunu YouTube’dan oynanışını izlerken bizim zıpır Dr. Neil Watts’ın öldüğünü öğrenince çok üzülmüştüm. Hastaydı. Annesinden aldığı genetik bir hastalığı vardı. Fakat ölmüş olması beni üzdü. O kadar zıpır ki İnsana böyleleri hiç ölmez gibi geliyor.
“To The Moon” İnsanları ağlatan oyun olarak bilinir!
İnternet, salya sümük ağlayanların videolarıyla dolu!
Gerçekten de göz yaşı dökmemek için odundan daha sert, kalpsiz falan olmak lazım!
Tavsiye ederim.
Children of Morta oyunundan evin dışı ve ön duvarları kalkmış hâlde içinin görünümü.
Yine bahsettiğim To The Moon’da evin dışı ve ön duvarları kaldırılmış halde içinin görünümü.