Pardus 23 çok güzel fakat 21.5 ten yükseltme yaptığımda bazı sorunlar yaşadım temiz kurulum yapmak istedim. Temiz kurulum yapmak için Pardus 23 ün iso dosyasını usb belleğe yazdırdım. Çalışan sekmesinden devam ettiğimde boot ekranında takıldı. Grafik arayüz veya kur seçeneklerinden devam ettiğimde ise “sürücü düzgün takılmamış medyaya ulaşmak için yeniden denensin mi?” gibi bir hata verdi. Pardus 21.5 kurulumunda da aynı hatalar mevcut. Rufus ve ventoy yazılımlarını denedim, bios ayarlarını yaptım sonuç yine aynı. Windows yüklediğimde sorun olmuyor.
Ne yapmam gerekli?
iso dosyası bozuk inmiş olabilir motrix veya jdownloader ile indirip dene
ISO usb’ye bazen hatalı yazdırılıyor. Kurulumda genelde ondan dolayı hata veriyor. Buradaki yöntemleri uygulayarak ISO dosyasını indirdikten sonra usb’ye yeniden yazdır. Temiz kurulum yap. Kurulum yapandan önce pardus çalışan üzerinden diskler uygulamasını kullanarak kurulum yapacağın diski biçimlendirebilirsin.
Aynısını bende yaşadım, ISO dosyası bozuk inmiş. Yeniden indirip dene sorunsuz kuruluyor.
Öneriler için hepinize teşekkür ederim.
Deneme fırsatım olduğunda sonucu paylaşacağım.
@oguzhan bey bahsettiğiniz motrix uygulaması ile Pardus 23 iso sunu indirip usb belleğe yazdırdığımda hiçbir sorun kalmadı. Şuan Pardus 23 e geçiş yapabildim. Teşekkür ederim.
@golge33 @yazilimtek cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.