bu uygulamayı kurmak istedim
ilk önce sudo apt install flatpak
kurulumu yaptım .
Sonrasında indirdiğim dosyayı sudo apt install uygulama isimi
ile kurulum yapmak istedim fakat bu uyarıyı aldım . Ne yapmak gerekli acaba .
bu uygulamayı kurmak istedim
ilk önce sudo apt install flatpak
kurulumu yaptım .
Sonrasında indirdiğim dosyayı sudo apt install uygulama isimi
ile kurulum yapmak istedim fakat bu uyarıyı aldım . Ne yapmak gerekli acaba .
Flatpak uygulamaları apt ile kurulmaz. Flatpak ayrı bir sistemdir. Her uygulama kendi bağımlı olduğu şeyleriyle birlikte kurulur, böylece distro bağımsız olarak uygulamalar her distroda çalışır.
Flatpak kurulumu için:
flatpak install io.github.eminfedar.vaktisalah-gtk-rs
Ayrıca Gnome Software uygulaması eklentisiyle komut yazmadan da flatpak uygulamalarını kurabilirsiniz.
Burada bahsedilen 2. adımdaki gibi flatpak eklentisini kurun:
sudo apt install gnome-software-plugin-flatpak
Ardından “Yazılımlar” uygulamasıyla flatpak uygulamalarını kurabilirsiniz.
Yazılımlar uygulaması geldi fakat orada bir kelime çok uygunsuz o yüzden rahatsız ediyor beni . Yarat yerine oluştur yada üret kelimesi yapılsa iyi olur .
flatpak install io.github.eminfedar.vaktisalah-gtk-rs
bu kodla kurmaya çalıştığımda bu uyarıyı aldım .
Verdiğim linkteki diğer adımı da atlamışsınız
Bu kod ile flathub.org’u repo olarak eklemeniz gerekiyor:
flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
Aynı hatayı vermedi bişiler kuruyor .
Birde Yazılımlar uygulamasını istemiyorum ben. Bunu silsem uygulamalardan problem olur mu ?
Ekleme : Kurabildim fakat namaz vakitlerinde Güneş ve Yatsı namazında uyumsuzluk var Diyanetin uygulamasından . Farkettimki tarih bir gün öncesinin . Tarihde tutarsızlık var . Nasıl düzeltilir .
Düzeltme : Tarih biraz geç değişiyor farkettiğim .Sonradan düzeliyor .
Hocam ilginç bir bug keşfetmişsiniz, Türkiye olarak UTC+3 zaman diliminde olduğumuz için saat 4’ten sonra yeni günün verileri geliyor. Yani sabah uyanıp bilgisayarı açtığınızda hiç fark etmiyorsunuz bu durumu fakat gece kullanmaya devam ederseniz o geçiş olmuyor :).
Buna bir güncelleme vereyim düzelteyim
Güncelleme nasıl yapılıyor . Birde uygulamanın boyutu ayarlansa . Sadece kalan vakit kalacak şekilde küçültüp herzaman üstte göster diyip ekranın bir köşesine yerleştirmek güzel olurdu .
flatpak update
ile tüm flatpak paketlerini güncelleyebilirsiniz.
flatpak update io.github.eminfedar.vaktisalah-gtk-rs
ile sadece bu paketi güncelleyebilirsiniz. Güncelleme henüz gelmediğinde bunu komut satırından belirtecektir.
İkinci dediğiniz biraz bu programın amacının dışına çıkıyor. Cinnamon kullanmadığım için appleti var mıdır bilmiyorum, ama arattığımda şunu buldum, site şu anda bakarken down olduğu için ne kadar çalışıyordur yorum yapamayacağım.
https://cinnamon-spices.linuxmint.com/applets/view/303