LibreOffice 'i Makrolarla Böyle Kullanabilir misiniz?

Merhaba Ben İsmail Emre ARIKAN 'ım. Aşağıdaki bağlantıda paylaştığım internet sitesindeki George LUCAS, kendisinin söylediğine göre Microsoft Office 'e eklenen yeni özellikler nedeniyle önceki MS Office sürümlerie göre daha yavaş çalıştığı için o, sadece Microsoft Office 2003 yazılımını ve onda makro oluşturmaya yarayan VBA(visual basic for application) programlama dilini kullanıyor.
https://excelunusual.com/

Yaptığı çalışmalar çok etkileyici. Hatta yaptıklarının bazılarının video görüntülerini https://www.youtube.com/c/EngineeringFun kanalında da paylaşmış; demem o ki, LibreOffice ve Apache OpenOffice içinde makro oluşturmaya yarayan Star Office Basic http://www.staroffice.com/SO7/so-7-ga-en-BASIC_GUIDE.PDF programlama diliyle böyle çalışmalar oluşturulabir mi?
Aslında bu yolda olacaklar için gerekli belgeleri Türkçeye çevirebilecek bir İngilizce altyapım var ama boş zamanlarımı Wxmaxima yazılımını öğrenmekle ve D programlama dilini öğrenmeye ayırdığım için (onları bırakamam çünkü çok mesafe alığımı düşünüyorum.) Şu anda yardımcı olamayacağımı belirtiyorum. George beyin bunu yapmasının mantıklı bir nedeni var çünkü insanların bilgisayarlarında kurulu bulunan yazılımlar en çok ofis yazılımları oluyor. Dolayısıyla bu ofis yazılımlarına da bir programlama arayüzü olarak yaklaşıp ileri seviyede her işimizi görecek hale kendimizi getirmeliyiz diyorum.
Bu gelişmelerden sizleri de haberdar etmek istedim.
İyi günlerde kalın.
İsmail Emre ARIKAN.

1 Beğeni

Benim aradığıma benzer bir sonuç olarak, Tayvanlı bir hanım olan Shih-Ching Yang (imacat) 'ın paylaştığı Apache Office Calc 'taki dans eden insan figürleri çalışması:

LibreOffice Calc uygulamasında, LibreOffice 'ten e-posta göndermek dahil,makro yazma hakkında İngilizce dilinde eğitimler var. Bir video olarak: LibreOffice Calc - YouTube

Burada ise önceden bir abimiz paylaşmıştı, Adrew Pitonyak 'ın kitapları var:
https://www.pitonyak.org/oo.php

Burada ise LibreOffice Basic hakkında bir referans kaynağı olarak gönüllülerimizin yaptığı Türkçe çeviriler var:
https://help.libreoffice.org/6.2/tr/text/sbasic/shared/01000000.html

Benim arayarak ulaşabildiğim son olarak şurada ise LibreOffice Basic programlama dilini kullanarak makrolar geliştirecek kardeşlerimiz için Document Foundation (Belge Vakfı / Birliği) tarafından paylaşılan resmi kaynaklar var:
https://wiki.documentfoundation.org/Macros

1 Beğeni

Şuradan başlamak da güzel olabilir: Sayfa:445 'te makrolara başlanıyor.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.