Linux kernel sürücü geliştiriciliği

Önceki açtığım konuda sürcü kernel kaynak kodlarına nasıl erişebilirim diye konu açmıştım
Şimdi bana anlıyabileceğim şekilde adım adım yazarmısınız ilk önce ne yapmam gerekli bunu izah edebilirmisiniz
Ben çekirdek kaynak koduna ulaşıp değişiklikler yapmak istiyom yeni sürücü çıkartmak istiyom
amacım en ilkel bilgisayarda bile pardusun hızlı bir şekilde kullanılması ofis oyun bitcoin gibi uygulamaların şuanki çıkan en iyi bilgisayarların performansında olması ona denk olması
Bu şekilde Türkiyedeki kurumlarda en kötü bilgisayarlar çöpe gideceğine sürücü yazılımıyla şu anki en iyi bilgisayarların hızında olup yeniden hayata kazandırmaktır
Ve Türkiyede çok büyük tassaruf yapılmış olur

Daha önce böyle bir konuda yazmış olduğum yanıta yönlendireyim. Çekirdek geliştiricisi değilim ve size yalnızca başlangıç noktası verebilirim:

Linux çekirdeğini orjinal sitesi Kernel Org sitesi üzerinden veya buraya tıklayarak Github üzerinden ulaşıp indirebilirsin.

Hevesinizi kırmak istemem ama kötü bir bilgisayar sadece sürücü yazılımıyla süper hızlı bir hale getirilemez. Ama siz yine de kernel geliştiriciliğini öğrenin. Sürücüleri ise donanımları üreten firmalar yazar çünkü ürettikleri donanımın nasıl kullanılacağını onlar tasarlamıştır.

Kendinizi bilgisayar mühendisliği ve elektronik mühendisliği alanlarında geliştirerek kendi donanımlarınızı, kendi ekran kartlarınızı üretebilir daha sonra bu ekran kartlarının işlemciyle konuşabilmesi için kendi sürücülerinizi yazabilirsiniz.

Kısaca kendinizi mutlaka geliştirin :slight_smile:

3 Beğeni

Geliştirici gibi bişeylik yapsam

Peki Mesa yazılımı üzerinde oynama yapsam

Hevesinizi takdir ederim. Bunun için sanırım iyi bir C ve C++ bilgisine sahip olmak lazım. Zaten en iyi programcılar ve oyun yapımcıları da, bir yerde iyi derecede C ve C++ bilmek durumundadırlar. Zaman zaman kullanmaları gerekir.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.