Masaüstüne ulaşamıyorum

Bugün normal bir şekilde kapattigim Pardus 17 xfce ye şimdi bilgisayarı açtım login ekranına geldim şifreyi girdim ama bekliyor imleç çıkıyor ekranda masaüstüne ulaşamadan tekrardan login ekranına atıyor. Şifreyi doğru yazdığım hâlde… nasıl çözerim bu sorunu

Selamün Aleyküm
Kapatmadan önce en son ne işlem yaptınız?
Ne yüklediniz yada ne ayar yaptınız? Hatırlıyor musunuz?

https://forum.pardus.org.tr/t/giris-ekrani-dongusu/9501/11

cevabi bu linkte sayfanin en altinda cozulmus

Hiç bir şey normal şekilde kapattım

Maalesef sorun çözülmedi. Yine aynı. Ben bu tty ekranında yeni kullanıcı eklesem şifresiz giriş olarak acaba çözebilir miyim…

Çalışan Pardus ile açarak yada tty ile giriş yaparak Pardus’un kurulu olduğu diskte bulunan ev dizininize girip .Xauthority dosyasını silerek yeniden normal bir şekilde açmayı deneyiniz.

Sildim yine aynı… maalesef

herhangi bir paket işlemi yaptınız mı? Kurma, kaldırma gibi.

Herhangi bir işlem yapmadım. Sadece isyerinde onboard isimli dokunmatik klavye kurulu idi. Onun ayarlarından birini değiştirdim. Kapattım normal bir şekilde akşam evde actim açılmadı.

Aşağıdaki komutu denediniz mi?

sudo chmod 1777 /tmp

Bu komutu tty ekranında mi yazacağım

Teşekkürler sorun çözüldü. Profile dosyasına çözünürlük ile ilgili iki satır eklemiştim. Tty ekranında login olunca baktım o iki satır hata veriyordu. Bende canlı sistem ile açıp profile dosyasındaki eklemeleri sildim. Tekrar .Xauthory dosyasını sildim. Sonra tekrar başlattım şifre den sonra masaüstü açıldı… Allah razı olsun yardım için.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.